Hur Byt kylvätska i en Dodge RAM

Byta kylvätska i din Dodge Ram är en enkel underhållsåtgärd som kan hålla din motor i toppskick. Kylvätska, även känd som frostskyddsmedel, är utformad för att hålla vattnet i din radiator från att frysa under kallt väder och kokar vid varmt väder. Kylmedel kommer förblandades i en en-liters behållare, och det kan köpas i någon avdelning eller fordonsindustrin butik. På grund av storleken på en Dodge Ram kylare, tar det fem liter kylvätska att fylla på kylaren. Du bör byta kylvätska vartannat år. Saker du behöver
Skiftnyckel
Destillerat vatten
5-gallon dräneringskärlet
Behållare för kylvätska bortskaffande
Visa fler instruktioner
Töm Radiator

1

Park din Dodge Ram på en plan yta och dra åt parkeringsbromsen.
2

Öppna huven och se till att kylaren är coolt. Om radiatorn är varm, vänta tills det svalnat innan du tar av kåpan.
3

Tryck ner och vrid kylarlocket ett halvt varv för att lindra eventuella kvarvarande tryck, vänta några sekunder och ta bort locket.
4

Placera en fem-gallon drain pan direkt under kylaren avtappningsventil på botten av radiatorn. Dräneringsventilen är på förarsidan. Använd en justerbar skiftnyckel för att lossa avtappningsventilen. Låt all kylvätskan rinna ur kylaren.
5

Häll den avrunna kylvätska i förslutningsbara behållare för korrekt avfallshantering. Kylvätska är extremt giftigt för människor och husdjur. Lämna inte kylvätskan i ett oskyddat tråget.
6

Placera drain pan tillbaka under dräneringsventil. Dra åt dräneringsventilen och häll destillerat vatten i kylaren. Öppna dräneringsventilen och låt vattnet rinna ut. Fyll och töm kylaren tills klart vatten rinner ut i avloppet ventilen. Det kommer att ta cirka tre liter destillerat vatten för att spola skräp från kylaren.
Fyll kylaren
7

Dra åt dräneringsventil. Avlägsna tråget från under kylaren. Eftersom destillerat vatten kan ha kylvätska i det, kasta det som du skulle full styrka kylvätska.
8

Fyll kylaren med ny kylvätska till inom en tum av den övre delen av radiatorn.

9

Lämna kylarlocket av och starta bilen. Låt motorn gå i flera minuter.
10

Stäng av motorn och kontrollera kylvätskenivån i kylaren. Om vätskenivån har sjunkit, tillsätt mer kylvätska till kylaren. Det tar ungefär fem liter kylvätska för att fylla kylaren av Dodge Ram.
11

Sätt tillbaka locket på kylaren och stäng huven.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128352.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.