Hur man byter kylare i en E36 M3

Kylsystemet på en E36 generationen BMW M3 (och på alla BMW eller annat märke av bil för den delen) är en mycket viktig komponent i motorn. En väl fungerande kylsystem säkerställer att motorn inte överhettas och skadas eller förstöras. Om din E36 M3 körs varm, kan det bero på att kylaren behöver bytas. Detta är ett relativt enkelt jobb att utföra med rätt verktyg och förhållningssätt. Att göra det själv kan du spara flera hundra dollar som du normalt skulle betala någon annan. Saker du behöver
Jack
4 pallbockar
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Open-ended skiftnycklar
Momentnyckel
Skruvmejsel
BMW fan borttagningsverktyg
Three- gallon pan
Rags
Gummihandskar
Ögonskydd
Visa fler instruktioner
1

lyfta bilen med en domkraft och sänka den på pallbockar alls fyra hörn. Placera kupévärmaren kontroller till "hot", vrid tändningen till "On" (starta inte motorn) och vrid fläkten på låg.
2

Placera kylvätska behållaren under avgasgrenröret . Avlägsna avtappningspluggen belägen i motorblocket strax under grenröret på passagerarsidan i motorrummet och låt kylvätska rinna. Det rekommenderas att ögonskydd när du tappa ur kylvätskan. Sätt tillbaka kontakten med en ny aluminium tätningsbricka och dra den till 18 pund fötter vridmoment
3

. Flytta dräneringstråget under kylaren. Ta bort plasten avtappningspluggen på kylaren och låt kylvätskan rinna ut. Sätt tillbaka kontakten och dra den till endast 18 till 27 inch pounds, vilket är en mycket liten mängd. Placera den gamla kylvätskan i plastbehållare och omhänderta den på en återvinningsstation.
4

Ta bort plasten panelen som täcker framsidan av motorrummet och kylaren. Panelen hålls i med skruvar som kan tas bort med en skruvmejsel. BMW fan borttagningsverktyg på kylfläkten remskiva
5

plats och ta en 32mm mutter som håller fläkten på plats med en skiftnyckel. Denna mutter är omvänt gängad och behöver vridas medurs för att lossa och ta bort det.
6

Koppla slangen kylvätska overflow från kylvätskebehållaren. Koppla från sensorn kylvätskenivån. Ta bort de små plast nitar som håller fläkten och ram kylvätskebehållaren på plats. Nitarna är enkelt pried ut med en platt skruvmejsel. Ta bort ramen och reservoar från bilen.
7

Lossa slangklämman med en skruvmejsel som håller de två stora slangarna till kylaren, en på övre vänstra kylaren och den andra på den nedre höger. Koppla den elektriska kontakten för kylvätsketemperatur avsändaren. Koppla den automatiska kraftledningar från kylaren om din bil är en automatisk.
8

bort de plastclips som håller kylaren i chassit. Tryck på mitten av klippen med en skruvmejsel för att frigöra dem från chassit. Lyft värmeelementet ur motorrummet.
9

dit den nya kylaren i omvänd ordning som den gamla togs bort. Se till att kylaren sitter ordentligt på infästningar av gummi chassi som håller den på plats. Installera klippen, ersätta någon som bröts under avlägsnande med nya.
10

Sätt tillbaka slangarna och elektriska anslutningar, installation av nya slangar om de gamla slangarna torkas eller hudsprickor. Sätt tillbaka kylaren och ram kylvätskebehållaren. Sätt tillbaka det främre plastskyddet med plastnitar.
11

Lossa plasten luftningsskruven, vilket i M3S ligger på termostathuset. Använd en tratt för att långsamt fylla kylaren med ny kylvätska. M3 tar 11.1 liter.
12

Fyll tanken kylvätska expansionen tills vätska kommer ut ur luftningsskruven. Fyll tanken tills inga luftbubblor kommer ut ur luftningsskruven. Dra åt luftningsskruven. Torka upp utspilld kylvätska. Starta motorn och låt den komma till arbetstemperatur. Toppa med kylvätska vid behov. Palla upp bilen och ta bort domkraften, då sänker bilen tillbaka till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128342.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.