Hur vill kolla en bil batteriets livslängd

Den genomsnittliga bilens batteri har en livslängd på tre till fem år. Extrema temperaturförändringar eller täta, korta resor kan påverka ett bilbatteri s livslängd. Det finns inget sätt att avgöra exakt hur mycket längre ett batteri kommer att fungera när det gäller tid. Du kan avgöra om batteriet fortfarande är vid optimal prestanda eller om det är dags att köpa ett nytt batteri. Saker du behöver
Voltmeter
Skyddsglasögon
Skyddskläder
Visa fler instruktioner
1

Skydda dig själv genom att ta på skyddskläder (dvs. långa ärmar, byxor och skyddsglasögon). Batterisyra kan orsaka allvarliga skador.
2

Ta din voltmeter och ställa in rattarna på 0-50 DCV sortiment.
3

Koppla bilbatteri enligt anvisningarna i bilens instruktionsbok. Koppla bort minuspolen först, för om du kopplar pluspolen först, riskerar du kortsluter batteriet. Behåll den positiva terminalen täckt med en trasa för att undvika kortslutning av batteriet.
4

Anslut positiva (röda) ledningen voltmeter till den positiva polen på batteriet (märkt med ett "+"-tecken) och den negativa (svarta) ledningen voltmetern till den negativa polen på batteriet (märkt med ett "-" tecken).
5

Kontrollera voltmetern. Om batteriet laddas korrekt, bör det stå mellan 12.6 och 12.8 volt. Något under 10 indikerar att batteriet behöver laddas.
6

Kontrollera vätskenivåer i batteriet medan det fortfarande är bortkopplade om voltmetern behandlingen inte är tillräcklig. Åstadkomma detta genom att lyfta upp batteriluckan och kika in i facken. Om elektrodplattorna inte dränks, tillsätt destillerat vatten tills vätskan är ungefär en kvarts tum ovanför elektroderna.
7

Anslut batteriet med pluspolen först, sedan starta bilen. Med bilen på tomgång, kontrollera spänningen igen. Om det är över 14 volt, är systemet laddas ordentligt. Om det är under 12 volt, kan din avgiftssystemet vara fel. Detta kan betyda antingen att batteriet behöver bytas eller om du har ett problem med din generator.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128337.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.