Hur man vet om en injektor är igensatt?

Bränslesystem injektorer spraya bränsle i förbränningskammaren hos en motor. Eftersom de är relativt små delar, kan de vara känsliga för igensättning, speciellt med vaxartade ämnen som kallas "oilfins" som finns i bränslen. När en motor är avstängd, stoppar luftflödet över bränslespridare och det finns ingen bränsleflödet tvätta spridarna. Detta tillåter oilfins att stelna och hårdna på dem. Bensin innehåller rengöringsmedel för att begränsa detta problem, men kör en motor för mycket korta resor eller med dålig bensin kan överväldiga rengöring kraften i dessa tvättmedel. Insprutare tilltäppta på detta sätt är lätt att upptäcka. Instruktioner
1

Lyssna på din motor på tomgång bilen. Igensatt injektorer kommer att resultera i en grov eller morrande ljud och vibrationer när motorn går på tomgång.
2

Steg hårt på gaspedalen under körning. Ett igensatt injektor resulterar i bilen snubblar eller tvekar när du accelererar.
3

Ladda bilen tungt eller bifoga en släpvagn. Igensatt injektionsmissbrukare minskar motorns effekt, vilket gör att dra tunga laster svårare.
4

Ta din bil till en utsläpp testanläggning, och kontrollera halterna av kolväten och koldioxid kolmonoxid. Båda dessa höjs med igensatta spridare.
5

ta bilen till ett garage med en injektor-städservice. De kommer att ta bort varje injektor och testa deras flöde utanför bilen innan du rengör den. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128335.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.