Vilka är symtomen på en dålig Map Sensor?

The Manifold Absolute Pressure, eller MAP, är sensorn en vanlig komponent i moderna fordon. Syftet med MAP-sensorn är att mäta trycket i insugsgrenröret förhållande till det omgivande lufttrycket. Denna information skickas till motorns dator, som justerar andra variabler, såsom hastigheten av bränsleinsprutningen för att bibehålla optimal prestanda. Medan ett fordon kommer vanligtvis fortsätta att köra med en trasig MAP sensor, kan motorns prestanda drabbas betydligt och leda till ökade utsläpp. Check Engine Light

Den mest uppenbara bekräftelse av en felaktig MAP sensor är att motorns dator kommer att skicka ut en diagnostisk kod orsakar "Check Engine" lampan tänds. De flesta bilar som gjorts sedan 1990-talet kan kopplas till ett diagnostiskt verktyg, som brukar kallas en "kodläsare," som kommer att visa dessa koder och tolka de bakomliggande orsakerna. Vissa bilar kan visa dessa koder utan en kodläsare genom att följa vissa steg, men det kommer bara att ge en numerisk kod som ska letas upp.

Men ibland en motor koden felaktigt anger en felaktig MAP sensor. Detta är vanligen orsakas av en läcka i en vakuumslang eller hamn fäst till insugningsröret. Före byte av en MAP-sensor, inspektera vakuumledningarna och reparera dem vid behov. Detta ensamt kan lösa de problem som MAP-sensorn. Addera dålig motorprestanda
p Om en MAP sensor inte skickar rätt signaler till motorns dator, kan en obalans i tryck resultera i grov motorprestanda. Detta kommer att vara mest märkbar under acceleration eller sakta ner, eftersom dessa är de tider när det finns den största skillnaden mellan atmosfärstryck och trycket i grenröret. En ojämn tomgång är en gemensam manifestation av felaktiga MAP avläsningar.
Ökade utsläpp

Många stater kräver att fordon måste passera utsläpp tester innan de registreringen förnyas . Om fordonet befanns släppa ett överskott av utsläppsrätter och andra orsaker har uteslutits, kan orsaken vara en felaktig MAP sensor.
Motorpumpning

En felaktig MAP sensor kan resultera i dålig synkronisering mellan luftintag och utsläpp av bensin från bränslespridare. Fördröjd acceleration följt av en plötslig ökning är ett vanligt tecken på denna typ av problem.
Fouled tändstift
punkterna i ett sotigt tändstift ser ut att vara täckt med tjock mörk grime.

Om motorn inte riktigt reglera flödet av luft, kommer motorn köras regelbundet "lean" eller "rika". Detta refererar till motorns prestanda i förhållande till huruvida bränslet brinner med för mycket eller för lite syre. Medan en motor som drivs "lean" kommer att uppleva utarmat hästkrafter, en motor som drivs "rika" kommer att vara uppenbart från en inspektion av tändstiften. Tändstiften blir sotigt, vilket innebär att de är belagda med rester till följd av ineffektiv förbränning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128326.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.