Hur öka körsträcka av en Dodge Caravan

Dodge Caravan är en minibuss som blir 25 miles per gallon. Det finns sätt att förbättra körsträcka att vagnen blir, bland annat ändra körvanor, välja en husvagn som inte använder så mycket bränsle och upprätthålla Caravan ordentligt. Instruktioner
1

Välj 3.3L OHV FFV V6 motor Caravan när du köper bilen. Denna modell kan köras på E85, vilket är en blandning av 85 procent etanol och 15 procent bränsle. Detta kommer att spara på din gas kostnader samtidigt släppa lägre utsläpp.
2

Lasta varor som inte är nödvändiga i din husvagn. Ju mer tyngd i minibuss, måste mer bränsle kan användas för att flytta den. 100 extra pounds kan kosta dig en extra två procent av gas.
3

Behåll din husvagn ordentligt. Dodge rekommenderar att få ett oljebyte var 3000 miles eller tre månader. Däcken ska också fyllas till rätt tryck. De nyare Husvagnar har ett ljus som kommer att varna dig om ditt däck blir ont om luft. Använd rätt oktan olja också. Det rekommenderas att Caravan använda vanlig blyfri. Se till att få tune-ups regelbundet. Detta kan öka din gas körsträcka med upp till fyra procent.
4

Drive med effektivitet. Gör tomgång inte när den inte behövs. Använd din farthållare när det är möjligt, och välj landsvägskörning istället stad stop-and-go-körning om det finns. Kör inte aggressivt och dart runt bilar. Denna typ av körning kan minska dina miles per gallon med upp till fem procent.
5

Undvik bränsle tillsatser eller produkter som är tänkta att förbättra gas körsträcka. Environmental Protection Agency (EPA) har testat många av dessa produkter och fann inga fördelar från dem. I själva verket kan en del av dem skadar ens motorn.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128323.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.