Så kolla oljan i en Jeep Wrangler JK

Oavsett om du kör på vägen eller på spåret, behöver din Jeep motorolja ska löpa smidigt och effektivt. Det är viktigt att upprätthålla en viss mängd olja i motorn, och det enda sättet att veta din oljenivån säkert är att kolla upp det själv. Ta de extra fem minuter (eller mindre) för att kolla oljan i din Jeep Wrangler JK för att säkerställa att din motor får tillräckligt smörjning. Också, kolla oljan oftare om du misstänker en läcka eller oljeeldning i motorn. Saker du behöver
pappershandduk eller trasa
Visa fler instruktioner
1

Lossa huven på din Jeep genom att ta loss gummit spärrarna på båda sidor av huven. Öppna huven genom att släppa huvfäste (under framför kåpan), och dra uppåt. Prop huven med den medföljande metallstav.
2

Leta oljestickan i motorrummet. Det bör vara mot höger sida av motorn. Handtaget är gult, och borde säga "Oil" eller "Motorolja" på det.
3

Dra ut oljestickan rakt ut ur röret. Torka av överflödig olja bort av oljestickan med en pappershandduk eller trasa, och lägger tillbaka den i röret, vilket gör att du sätter det hela vägen in
4

Avlägsna mätstickan igen och kontrollera oljenivån läser mot slutet av pinnen. Oljan ska sluta någonstans i "Safe" zon. Om nivån är under "Safe" zonen, lägga ungefär en liter SAE 5W-20 olja.
5

Sätt tillbaka oljestickan tillbaka in i röret, och tryck ordentligt. Stäng huven och låsa fast den stängs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128319.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.