Automatisk Automatisk batteriladdare Instruktioner

En automatisk batteriladdare kan användas på alla 12-volts bilbatteri, inklusive gelbatterier, deep-cycle batterier, och både konventionella och underhållsfria batterier. Till skillnad från manuell batteriladdare, kommer en automatisk laddare stänga på egen hand efter att batteriet har nått en full laddning. Detta är viktigt eftersom oavsiktlig överladdning kan skada batteriet till den punkt där det inte längre är användbar. Om du äger en automatisk laddare, med det är en relativt enkel process som kräver minimal mekanisk aptitude. Instruktioner
1

Kontrollera att göra vissa automatiska laddaren är urkopplad och alla dess strömbrytare är avstängda. Om batteriet du vill ladda förblir ansluten till en bil måste du få tillgång till den.
2

Sätt på skyddsglasögon och handskar. De gaser och syror som är förknippade med batterier är frätande och kan orsaka svåra skador. Hantera batteriet med försiktighet och se till att hålla det borta från öppen eld. Addera 3

Fäst automatiska laddarens klämmor till det tomma batteriet. Anslut röd till plus och svart till negativ. Men om batteriet fortfarande är ansluten till en bil, måste du ansluta den svarta klämman till en bult, konsol eller omålade delen av motorblocket.
4

Ställ in brytarna på den automatiska laddaren. Se till att den är inställd på 12 volt om du laddar vanligt bilbatteri. Ställ även in debiteringsgraden. En hög hastighet (mellan 6 och 60 ampere) är acceptabelt för normal laddning. En låg ränta (ca 2 ampere) kan användas för långsamma laddningar, till exempel över natten.
5

Anslut den automatiska laddaren nätsladden till ett närliggande eluttag. Om du måste använda en förlängningssladd, se till att det är en kvalitet sladd med en jordad post på den manliga änden av pluggen. Vrid den automatiska laddaren och vänta.
6

Kontrollera om laddaren och batteriet hela dagen. Den exakta laddningstiden beror på batteriets kondition och hur allvarligt det är urladdat. En automatisk laddare stängs av när batteriet är fulladdat, eller ange en underhålls-läge. En indikatorlampa kommer att låta dig veta att batteriets laddning är klar.
7

Koppla laddarens nätkabel ur vägguttaget och slå sin avstängning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128307.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.