Felsökning av en Radiator & Heat

Bil radiator problem kan påverka motorn, vilket gör att fordonet överhettas och så småningom sluta fungera om den inte kontrolleras och fastställas. Göra reparationer efter problem med kylaren kan vara kostsamt och göra fordonet obrukbart. Kylaren och kylsystemet kan även fordonet för att ge värme för förare och passagerare. För att undvika kostsamma reparationer, bör radiatorn kontrolleras regelbundet. Saker du behöver
tryckprovare
Kylvätska
Infraröd termometer
Visa fler instruktioner
1

Ta bort kylarlocket och kontrollera det visuellt för att se om CAP: s gummiringen har några tårar eller bubblor. Sedan gummiringen bidrar till att skapa en ordentlig tätning på kylaren, kunde några tårar eller brister tillåta kylvätska läcka.

Alternativt, observera locket noga när det fortfarande är anslutna till kylaren och när motorn är igång. Om det finns problem med lock, kommer vätskan att vara synligt läckage, vilket leder till överhettning av motorn.
2

visuellt observera nivån kylarvätska när bilen är avstängd och motorn är coolt med kylarlocket avlägsnas. Shine en ficklampa in i kylaren för att kolla efter läckor där tanken är ansluten och där kylmediet flödar till och från motorn. Om kylvätskenivån är låg, tillsätt vätska och kolla igen efter att ha kört bilen och låta den svalna. Addera 3

Kontrollera kylaren visuellt iaktta eventuella sprickor, särskilt när slangarna föra kylmedel tillbaka in i kylaren från motorn. Vissa radiatorer har plasttankar, vilket snabbt kan bli spröd och spricka.
4

Känn längs ytan på kylaren när motorn är avstängd, men innan fordonet helt svalnar. Om elementet arbetar på rätt sätt, kommer det att vara varmare där kylmediet strömmar ut ur kylaren. Du kan göra samma iakttagelse med större effektivitet med hjälp av en infraröd termometer och skanna ytan på kylaren.
5

Bifoga en tryckprovare till kylaren efter att ta bort kylarlocket. Fäst kylarlocket till provaren. När du pumpar trycket testare, kommer det testa både kylare och kylarlocket.
6

kontrollera tätheten i värmeelementet, utöver felsökningen ovan. När värmen inte fungerar, finns det typiskt ett problem i kylsystemet eller värmeelementet självt. En läckande värmeelement kan spilla frostskyddsmedel på passagerarsidan av bilen. Värm i en bil är ansluten till motorns kylsystem, eftersom kylsystemet avleder het frostskyddsmedel till värmeelementet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128295.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.