Hur att förhindra rost i min bensintank

Rust former i en gastank efter exponering för fukt. Temperaturvariationer och dålig kvalitet bensin kan orsaka kondens och hålla fast vid de inre väggarna i bensintanken. Den resulterande rost kan täppa filter, lägre motorprestanda, och om den lämnas obehandlad kan även tugga igenom metallen helt, peta hål genom tanken. Saker du behöver
Kokt vatten
Diskmedel
Hårtork
Gas tank rostborttagare
Gas tank tätningsmedel
Visa fler instruktioner
1 < p> Purchase högoktanig bensin innehåller så litet etanol som möjligt. Den högre andelen etanol i lägre oktan bränsle drar åt sig vatten, vars fukt befrämjar rost. Leta efter bensinstationer främjar ren bensin och undvika stationer med varningsetiketter av etanol integration - de flesta stater kräver märkning om mer än en eller två procent av etanol till bensinen. Fråga stationen chefen om etanolhalten är i fråga.
2

Fyll bensintanken innan några långa sträckor av inaktivitet. Håll full tank så ofta som möjligt för att förhindra rostbildning i fickorna på luft mellan den övre delen av gas och den övre delen av bränsletanken. Lägg ett bränsle stabilisator till tanken om fordonet kommer att vara inaktiv längre än sex veckor.
3

belägga insidan av tanken med en gastank tätningsmedel för att åstadkomma långsiktigt rostskydd . Ta bensintanken och rengör det med en blandning av kokt vatten och några droppar diskmedel. Blås tanken torrt med en hårtork. Applicera en gastank rostborttagare om det behövs, efter alla riktningar på produktens märkning. Tvätta och torka tanken igen om en rost remover används. Lägg tätningsmedlet till insidan av gastank, efter alla riktningar på produktens etikett. Sätt tillbaka bensintanken till fordonet.
4

Töm bränsletanken om bilen kommer att vara inaktiv längre än 11 ​​månader, beroende på motorcykel Anchor hemsida. Låt den tomma tanken att torka, sedan glida flera paket kiselgel inne och täcker alla öppningar för att stänga ute fukt och luft.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128275.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.