Emergency Brake Issues

Nödbromsen (ofta kallad parkeringsbromsen) styr de bakre bromsarna genom en serie av stålvajrar som är anslutna till antingen en spak eller fotpedal. Bromsen kan manuellt stoppa fordonet, även om det är total bromsfel från det hydrauliska systemet, som normalt är ansvarig för att stoppa bilen. På bilar med manuell växellåda, behöver nödbromsen för att användas för att förhindra att bilen rullar när parkerad. Men på bilar med automatisk växellåda, placera bilen i "Park" läge tjänar syftet att hålla bilen stannade. Detta orsakar många människor att inte använda sin nödbroms, eftersom det ses som onödigt överflödig. Men om nödbromsen är sällan används, kan en rad problem uppstå. Brake anlitar inte

Inte använda nödbromsen kan orsaka de ledningar som förbinder de bakre bromsarna i nödbromsen för att bli rostiga och korroderade. Om inte repareras, kommer föraren inte att kunna bromsa i nödsituationer, och /eller att hålla sin parkerade bil från att rulla ner en brant backe.
Bromsen lossar inte

Återigen, sker detta när bromskablarna frysa upp och bli rostiga på grund av brist på användning. När nödbromsen inte release, kan detta orsaka överdriven långsamhet, och bilen stannar för snabbt om föraren försöker kusten medan i neutrala.
Bakre bromsarna inte själv -Justera

På flera bilmodeller, bromssystem själv justera när nödbromsen används. Följaktligen, om nödbromsen aldrig används, bromsarna har aldrig en chans att själv justera, vilket kan tvinga föraren att kliva längre och längre ner på bromspedalen för att engagera.
fordonet kan snurra ut

På många fordon, kablar broms på vänster och höger sida av bilen sitter ihop med en spak koppling kallas en equalizer ok. Den equalizer oket är ansluten till en enda kabel som går till nödbroms spak eller pedal, och balanserar mängden kraft som appliceras på båda kablarna när nödbromsen är ansatt.
P Om en kabel fryser, endast ett hjul låses. Även om detta inte skulle skapa ett problem när nödbromsen används för parkering, kan det skapa en allvarlig broms obalans bör nödbromsning behövas för att stoppa fordonet. Obalansen skulle sannolikt leda till ett hjul för att låsa upp och sladda, vilket skulle skicka fordonet till en spinn.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128272.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.