General Tire Specifikationer

General Tire specifikationer i en bil innebär det erforderliga mönsterdjup, däckmönster och lufttryck som behövs för perfekt användning och drift av fordonet. Dessa specifikationer variera beroende på bilens storlek, märke och modell. Som däckslitaget är alltid tydlig efter några års användning, är däck i allmänhet krävs för att ha "slitlister," som går tvärs över slitbanemönster. Dessa tjänar som däckbyte indikatorer direkt ingjuten i varje däckets slitbanemönster. Mönsterdjup

mönsterdjup avser däckets djupaste spår med början från toppen av däcket och det mäts i 32nds av en tum i US standarder. Vinterdäck och lastbilar har djupare slitbanor än vanliga däck. Genomsnittlig nya däck börjar vanligtvis med original mönsterdjup på 10/32 till 11/32 av en tum. För ett däck som mäter 10/32 av en tum av ursprunglig mönsterdjup, varje 1/32 av en tum förlorade medel ca 12,5 procent av slitage. För ett däck som mäter 12/32 av en tum av original mönsterdjup, varje 1/32 av en förlorad tum innebär att cirka 10 procent av slitage.

En användbar mönsterdjup mäter 8/32 tum. En halvvägs slitna mönsterdjup mäter 4/32 tum. En juridiskt slitna mönsterdjup mäter mindre än 2/32 tum. Ett mönsterdjup betraktas som nöts bort åtgärder mindre än 4/32 tum.
Mönsterdesign

Däck med djupare trampar och design är avsedda för platser med lös jord eller snö, eftersom dessa vägbanor behöver bättre gripverkan från däcken. Däck med mjukare design och ytor ger bättre kontaktyta med marken, gör det lättare att fortkörning, vilket är fördelaktigt för racerbilar. Däckmönster mönster på de mer populära däck val i vanliga bilar erbjuder en kompromiss mellan dessa två ytterligheter.
Tire Pressure

mäta däckets maximalt lufttryck innebär få den högsta "kall" däcktryck. I sådant fall är det däcktryck som används i en viss bil idealiskt mätas inom ett par minuter av faktiskt börjar köra bilen. När bilen fortsätter att röra sig, blir däcket varmare, vilket gör att uppblåsningstrycket mätt i pounds per kvadrattum (psi) att vara felaktig. Även om detta är den viktigaste faktorn beaktas när man mäter den högsta kallt ringtryck, andra faktorer som påverkar däckets lufttryck inkluderar dagens omgivningstemperatur och solens strålningsvärme under tiden för den avsedda däcktryck mätning.

Däckens maxtrycket ligger på fordonets däck plakat och /eller i bilens handbok.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128255.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.