Diffspärr Typer

Skillnaden, först uppfanns i Kina under det tredje århundradet, är en mekanism som gör att de båda hjulen på en axel att snurra i olika hastigheter, t.ex. när fordonet svänger. Det finns flera olika typer av limited slip differentialer, men alla av dem är utformade för att överföra vridmoment från ett hjul till den andra. De vanligaste typerna av limited slip differentialer, eller LSDs, är kon, koppling, Torsen och trögflytande. Cone och Clutch

De två vanligaste typerna av LSDs är kon och typer koppling, som används i de bakre differentialer för fordon. En kon eller en serie av kopplingsplattorna är ansluten till sidodreven av differentialen, som ansluter till den sida axel på fordonet. När ett av hjulen slip, konen eller kopplingen plattor låsa den sidan axel som tvingar den andra sidan för att vända.
Torsen

Torsen typer används för prestanda och appliceras på drivaxeln. Det fungerar som en variabel differentialtransformator, ibland härma en öppen typ och ibland fungerar som en LSD. Hellre än kopplingar eller koner, använder det en rad helix kugghjul att balansera vridmomentet mellan de två sidorna axlarna och låta dem rotera självständigt när det behövs.
Viskos

Viskös typer använder strömningsmekanik att applicera vridmoment till båda drivhjulen. En fast hölje omger differentialen, som är uppdelad i två halvor och fylld med en silikonvätska. När ett hjul glider, orsakar det att hälften av höljet för att vända, därefter spinning silikonvätskan. Denna vätska blir mera viskös när den spinner och överför sin rörelse till den andra halvan av höljet, som orsakar den andra sidan axel att snurra.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128240.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.