Så här byter du batteri till min 1993 BMW 740iL

En bil batteri varar inte livet av bilen. Det brukar kommer att behöva bytas ut två eller tre gånger under hela fordonets livslängd, beroende på hur länge du äger den. Detta kommer antingen bero på läckande batterisyra eller allmänt slitage. Den 1993 BMW 740iL har en 4-liters åtta-cylindrig motor som kräver ett 12-volts batteri med en rekommenderad 850 cold-cranking ampere. Saker du behöver
Handskar
Stålborste
Skiftnyckel
Bakpulver
eltejp
Batteri fett
Visa fler instruktioner
1

Stäng av BMW och öppna den bakre passagerar-sidodörr. Kontrollera att nyckeln inte är i tändningslåset. Batteriet är under den bakre passagerarsäte. Gå till batteriet genom unhinging de två spärrarna under sadeln och flytta sätet.
2

Lokalisera de positiva och negativa batterikablarna. Den svarta batteripolen indikerar negativa anslutningen medan den röda batteripolen indikerar den positiva anslutningen.
3

Lossa bultarna som håller kablarna till plintarna med skiftnyckeln. Lossa den negativa (svarta) terminal först, sedan den positiva (röda) terminal. Låt inte nyckeln vidrör någon metalldel på bilen eftersom detta kan orsaka en farlig elektrisk jord.
4

Ta bort batteriet. Batteriet väger mellan 40 och £ 50, så lyfter den med båda händerna noggrant för att undvika personskador och skador din BMW 740iL.
5

Rengör batteripolerna. Handskar är en bra idé under detta skede för att undvika brännskador. Du kan använda stålborste för att polera terminalerna när de är rena. Detta kommer att garantera en ren elektrisk anslutning.
6

Installera det nya batteriet och anslut terminalerna. Applicera batteriet fett över terminalerna för att förhindra rost och korrosion. Du kan testa att batteriet är anslutet och fungerar genom att försöka starta bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128211.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.