Förebyggande underhåll

Förebyggande underhåll är mycket viktigt att hålla bilen i trim. Det förhindrar inte bara vissa problem i framtiden, det kan också göra dig medveten om några andra problem din bil kan ha. Denna typ av underhåll ska göras varje månad till tre månader. Vätskor

Många vätskor bör kontrolleras och ändras under förebyggande underhåll. Motoroljan ska bytas, tillsammans med oljefilter, var tredje månad eller 3.000 miles, på de flesta fordon. Vissa nyare bilar rekommenderar ett oljebyte var 5000 miles. Bromsvätska, servostyrning vätska, kylvätska och transmissionsolja ska kontrolleras varje månad och toppade vid behov. Använd alltid vätskor tillåtna för bilen och Överfyll inte reservoarer, för att förhindra framtida problem. Vindrutetorkare vätska också bör kontrolleras ofta och höll fullt, speciellt under vintermånaderna. Medan du kollar och toppning av vätskor, leta efter läckor eller skador på eventuella reservoarer och slangar.
Remmar, slangar och avgassystem

Lösa eller slitna bälten kan orsaka skador på motorn eller låta din motor att inte fungera korrekt. Byt ut eventuella skadade, slitna eller skadade på annat bälten. Kontrollera slangar för läckor eller sprickor och byt ut trasiga sådana. Slangar levererar vätskor och luft till din motor och måste vara i gott skick för att fungera korrekt. Kolla under bilen för eventuella avgas läckage eller skador på avgassystemet. Exhaust skador kan orsaka fula ljud och ohälsosamma föroreningar att fly från bilen. Byt ut slitna eller skadade delar.
Driving Components

Kontrollera dina stötar eller stöttor för några tårar, oljeläckage och våren kapacitet. En chock eller strut som är sliten och trasig kommer att orsaka din bil att studsa runt mer än vanligt och kan orsaka säkerhetsproblem om din bil åtdragning åt sidan. Byt ut dessa i par, inte bara en i taget. Däck är en viktig funktion på din bil som bör inspekteras regelbundet. Kontrollera däcken för punkteringar, trampa slitage och lufttryck. Kontrollera att lufttrycket är överens på båda sidor av bilen. Om däcken bär ojämnt, kan en anpassning vara nödvändig. Hålla dina däck i god form kommer att hålla din bil i rörelse.
Sikt

Att kunna se vart du ska är en viktig del av körning. Vindrutetorkare bör kontrolleras och ändras, om de är slitna eller spruckna. En skadad vindrutetorkare kan allvarligt minska din synlighet i regn eller snö. Belysning bör också kontrolleras för utbrända glödlampor. De flesta strålkastare och bakljus glödlampor kan bytas ut för billigt på din lokala bil butik.
Annat underhåll

Batterier starta bilen och hålla den igång. Se till att batteriet är laddat. Detta kommer att hindra dig från att få ett hopp att få bilen igång. Luftfilter bör kontrolleras varje månad och bytas vid smutsig. Vissa bilar har luftfilter som kan rengöras och är inte avsedda att kastas bort. Se till att du kontrollerar vilken typ av filter är i din bil innan du slänga den eller återanvända den. Smutsig luft går in i din motor så småningom kommer att orsaka problem med motorn interna så det är viktigt att ha ett rent filter.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128208.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.