Vad orsakar bilstrålkastare att bränna ut

Strålkastare är nödvändig för säker körning, utan dem kör på natten är mer än opraktiskt, det är rent ut sagt farligt - och det är olagligt. Som sådan är det viktigt att om din strålkastare bränna ut ofta vet du varför de bränner ut och vad du kan göra för att göra reservlampor håller längre. Lifespan

En anledning till att en bils strålkastare bränna ut är att det är just deras tid att gå. Många bilstrålkastare har volframtrådar inuti dem, och när elektricitet passerar genom trådarna de värmer upp. Sådana trådar varar inte för evigt, inte ens under idealiska förhållanden, och någon gång trådarna helt enkelt sönder och strålkastarna brinna ut. Självklart, om förhållandena inte är idealiska det kan orsaka strålkastarna att bränna ut ännu snabbare, men i genomsnitt en glödlampa ska pågå under fem till sex år eller så, om du inte gör mer körning på natten. Addera Shaking

volframglödtråd innanför bilens strålkastare är inte en extremt tålig metallstycke, och det blir mindre tålig desto varmare blir det (eller den längre dina lampor har varit på). Om du kör på ojämna vägar, gropar hit eller springa in i saker, då livslängden på bilens strålkastare kan få en hel del kortare. Även något så enkelt som att stänga huven på din bil kan skramla bilens strålkastare till den grad att det kan orsaka dina strålkastare för att blinka ut eftersom volfram pank.
Temperatur

Omgivningstemperatur kan ha en stor inverkan på sprödhet av volfram i bilen strålkastare. Ju kallare det är ute, desto sprödare volfram. Och om det är kallt när du slår på strålkastaren kan volframglödtråd få ännu skörare än det redan var. Sådana ytterligheter kan ibland vara tillräckligt för en strålkastare för att bränna ut, men ibland kanske du behöver lite skakning förutom kylan för att verkligen sätta ditt ljus ut.
Hudfett
< p> De flesta människor inser inte att vidröra glaset del av en ersättare strålkastarlampan lämnar olja på glaset som kommer att få den att gå sönder i förtid. Oljan på glaset Superheats, vilket gör att glaset går sönder. Installera alltid reservlampor med en ren handske eller en pappershandduk.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128195.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.