Hur man byter de 2002 Xterra positionsljus

De positionsljus är en viktig säkerhetsfunktion på 2002 Nissan Xterra SUV. Du bör göra det till en vana att kontrollera fordonets belysning fungerar. Så fort du märker en markör ljus inte fungerar, bör du byta ut lampan. Framsidan markörer är en separat enhet. De bakre markörer är en del av kombinationen broms /blinkers /backljus montering. Byta någon av dessa lampor bör ta cirka 15 minuter. Saker du behöver
1/4-tums enhet socket som
Ersättningslampor (front-# 168, bak-# 3057K)
Visa fler instruktioner
Front
Side Marker
1

Kontrollera att både bilens tändning och strömbrytare är i läge "Off".
2

Dra plasten fender Protector från framsidan av framhjulet väl att komma sidan markör bulten. Skyddet hålles på plats av flera plast-genomföringar. Genomföringarna expandera när du driva dem genom hålen i hjulet väl, håller skyddet på plats. Du kan ansöka måttlig kraft och genomföringarna skall komma ut ur hålen. Om du kan få din hand på baksidan av kragarna, pressa ihop sidorna och dra ur skyddet från brunnen. Du ska bara behöva dra ut två eller tre av kragarna för att få tillgång till positionsljus. Addera 3

Använd en hylsnyckel för att ta bort den enda bult att fästa enheten sidomarkeringslampa till fordonet. Dra markören församling bort från fordonet för att komma åt baksidan. Vrid lamphållaren moturs ett kvarts varv och dra ut den ur aggregatet. Dra ut den gamla glödlampan rakt ut ur sockeln och för in den nya glödlampan. Använd en ren trasa för att hantera lampan för att undvika att handen oljor på glaset.
4

Sätt i lampan och sockeln i aggregatet och vrid den medurs för att låsa den på plats. Sätt enheten tillbaka på Xterra och byt bulten. Sätt tillbaka hjulet väl beskyddare genom att sätta någon av genomföringarna du bort tillbaka i sina respektive hål på hjulhuset.
Bakre Kombination Ljus
5

Se till att både bilens tändning och strömbrytare är i läge "Off".
6

Öppna Xterra bakre luckan. Ta bort de två skruvarna som fäster aggregatet kombinationen ljus till bilen och dra enheten bort från bilen för att komma åt dess bakre.
7

Vrid mitten lamphållare moturs ett kvarts varv och dra ut av aggregatet. Dra ut den felaktiga lampan och ersätta den med en ny. Var noga med att inte vidröra lampan med bara händer.
8

Sätt i lampan och sockeln i aggregatet, vrida medurs för att låsa den på plats.
9

Placera enheten på fordonet och ersätta de två bultarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128189.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.