Hur du ändrar transmissionsolja i en 2008 Pontiac GR

Pontiac Grand Am, Grand Prix och de nyare G-serie bilar, ibland gemensamt kallas Pontiac GRS av entusiaster, är högpresterande bilar i Pontiac flotta. Oavsett deras prestanda nivå, precis som alla bil, Pontiacs kräver grundläggande underhåll för att hålla. Byte av transmissionsolja i 2008 Pontiac innebär samma grundläggande procedur som den gör i de flesta bilar, och det är en viktig uppgift i att bibehålla prestanda och funktionalitet för din bil. Saker du behöver
Ratchet Sida 2 1/2-ton jack
Jack står
gummiklubba
Bucket eller andra stora behållare
Transmissionsolja, en eller flera quarts

Visa fler instruktioner
1

lyfta din Pontiac med en 2 1/2 halv-tons domkraft och stödja den med pallbockar.
2

Lossa men inte ta bort de övre skruvarna på bilens växellåda oljetråget, med en spärrnyckel. Överföringen oljetråg ser ut som ett egendomligt formade kokkärl. De övre bultarna säkra toppen av pannan kanter till botten av din bil. Lossa skruvarna så de är ungefär halvvägs ut ur sina hål.
3

bort sidan och nedre bultarna runt kanterna på pannan.
4

Tap på sidorna av pannan med en gummiklubba för att rycka loss och lossa pannan. Tråget är fortfarande ansluten av de övre bultarna. Påbörja inte det här steget tills du har readied en stor behållare där du kommer att dränera transmissionsolja som kommer att hälla ur pannan när den rubbas.
5

fånga alla dränerande transmissionsolja som tömmer från lösgjorda pannan.
6

Ta bort de övre skruvarna från växellådan helt ta ut kastrullen helt från botten av bilen.
7

Häll eventuellt överskott transmission fortfarande i oljetråget in i behållaren som håller resten av fluiden.
8

Rengör oljetråget med en trasa.
9

Kontrollera kanterna på tätningen på grytan. Eventuella sprickor eller brott kommer att resultera i läckage när du byter pannan och fylla på det.
10

Byt pannan i omvänd ordning av stegen att tas bort. Säkra pannan på plats och fäst de övre skruvarna. Knacka kanterna på pannan med en gummiklubba för att placera den tätt intill växellådan. Sätt tillbaka och dra åt de undre skruvarna runt kanten av pannan.
11

Sänk din Pontiac och pop huven.
12

Lägg en liter transmissionsolja. Tratten där du häller vätskan bör tydligt märkta "Transmission Fluid" på din Pontiac.
13

Starta din Pontiac motor och kontrollera nivån transmissionsolja. Om nivån är låg, tillsätt mer vätska för att kompensera tills den når rätt nivå.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128187.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.