Vilka är orsakerna till Spongy bromspedaler ?

De första bromsarna på bilar liknade däcket bromsen används av förare av hästdragna fordon . Förskott följde Ransom E. Olds " införandet 1902 av bromsar som bestod av ett " enda flexibelt rostfritt stål band , lindade runt en trumma på bakaxeln . " Designs förbättrades tills de blev de trum-och skivbromsar i dag , som drivs av en bromspedal . Även det moderna systemet kan utveckla problem , emellertid, liksom en svampliknande känsla till pedalen. Du kan fixa detta tillstånd själv . Luft i systemet
p Om en bromspedal känns svampiga , kunde luft har hittat sin väg in i hydraulsystemet . Luftfickor förhindra fluiden från att strömma ordentligt . Om du lufta systemet , bör pedalen känns fastare .
Brist på Fluid

Bromssystemet är hydrauliskt , vilket innebär att det beror på en viss nivå av vätska i systemet för att fungera korrekt . Mängden av denna vätska beror på bilens år , märke och modell . Kontrollera vätskenivån i bromsvätskebehållaren . Tillsätt rätt mängd vätska .
Fel i bromsledningar
p Om nivån på bromsvätskan är inte problemet och du blödde systemet och fann att bromspedalen är fortfarande svampig , bör du undersöka bromsledningar . Även ett litet hål i en linje kan införa luft i bromssystemet som gör att bromspedalen att kännas svampig . Byt läckande bromsledningen .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128135.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.