Hur mycket olja att använda i ett oljebyte på en 1993 Pontiac Grand Prix?

Den Pontiac Grand Prix erbjöd en 3.1L och en 3.4l sexcylindrig motor under 1993. Identifiera rätt motorn bidrar till att säkerställa att du använder rätt vätska belopp vid oljebyte. Titta på den åttonde siffran i VIN --- tryckt på en skylt på instrumentbrädan synligt genom den nedre förarsidan hörnet av vindrutan. Siffran talar om motorns storlek. Ett "T" betyder att du har en 3.1L och ett "X" innebär att du har en 3.4l motor. Byta olja på antingen är en enkel process som tar cirka 15 minuter. Saker du behöver
SAE 5W30 motorolja
WIX 51036 oljefilter eller motsvarande
Hylsnyckel
Oil hink
Ramper
Funnel
Visa fler instruktioner

1

Kör din bil på en uppsättning av ramper för att få klartecken under fordonet. Engagera nödbromsen och höja huven.
2

Placera oljan hink under oljeavtappningsskruven ligger mot baksidan av motorn på oljetråget. Avlägsna oljepluggen och inspektera avtappningspluggen. Byt avtappningspluggen och packning om någon skada eller slitage märks. Reservdelar kan beställas på alla bildelar återförsäljare.
3

tillbaka avtappningspluggen när oljeflödet stannar. Dra till med handkraft och sedan vridmomentet till 18 foot-pounds av vridmoment för 3.4l motor och 33 ft-lb av vridmoment för 3.1L motorn.
4

Ta bort oljefiltret på framsidan av motorblocket nära botten. Se till den gamla packningen lossnar av fordonet med filtret. Applicera lite ny olja på packningen på det nya filtret och montera filtret på fordonet. Dra till ordentligt för hand och därefter ett kvarts varv ytterligare.
5

bort oljan locket och tillsätt 4,1 liter SAE 5W30 olja till 3.1L motorn med hjälp av en tratt. Lägg fem liter av samma olja till 3.4l motorn.
6

Byt olja locket och starta bilen. Tillbaka fordonet bort av ramper så att det är på plan mark. Titta under fordonet och inspektera läckor kommer ut ur avtappningspluggen och filter. Stäng av fordonet omedelbart om du märker en läcka. Typiska orsaker till läckage inkluderar inte åtdragning avtappningspluggen ordentligt eller lämnar den ursprungliga packningen på motorn vid byte av oljefilter. Åtgärda problemet och testa bilen igen för läckor --- starta fordonet och skärmen.
7

Kontrollera oljenivån. Filtret kommer att ha dragit en del av oljan ut och du kommer att registrera låg. Lägg en halv-liter i taget tills nivån är i nivå med de bästa "full" på oljestickan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128123.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.