Hur Dra Serpentine Belt på 1999 Escort ZX2

Routing serpentin bälte i en 1999 Ford ZX2 är en unik uppgift i att det är en något annorlunda process än med många andra fordon. Den ZX2 är en front-wheel-drive bil, så det finns fler komponenter i fram än i en bak-hjulsdrivna fordon. Detta innebär att tillgången till Serpentine remskivorna är begränsat, och du kan behöva arbeta från både över och under motorn för att ta bort den gamla serpentin bälte och rutten ett nytt. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats
Breaker bar spärr
platt skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1 < p> Parkera ZX2 på en plan yta och dra åt parkeringsbromsen. Blockera bakhjulen både framför och bakom för ytterligare stöd. Placera domkraft under axeln på antingen framsidan av fordonet och höja den tillräckligt hög för att glida en pallbock på plats under den. Upprepa processen med den andra främre sidan av fordonet.
2

Höj huven på ZX2 och lokalisera Serpentine belt diagrammet på motorhuven eller radiatorn höljeskydd. Följ dirigeringsväg tills du hittar den automatiska remspännaren och dess motsvarande remskiva. Slot en lämplig storlek socket över änden av bulten sticker ut från sidan av skivan och fäst spärren.
3

Spänn trissan genom spärren. Vrid remskivan i den riktning som anges på routing diagram för din ZX2 tills Serpentine belt lossnar. Ta bort remmen från spännarremskivan med platt skruvmejsel. Släpp spänningen i ledaren och börja ta bort bältet från de övriga komponenterna i motorn, arbeta uppifrån och nedifrån vid behov.
4

vända processen att dirigera en ny rem genom Serpentine belt systemet. Följ schemat för den exakta sättet att loopa bandet runt varje remskiva. Arbeta dig från vevaxeln upp till spännaren. Utnyttja spännarremskivan i öppet läge, skjut bältet på plats, och låt den gå tillbaka till stängt läge. Avlägsna domkraften, starta fordonet och låt den gå några minuter så att bandet kan automatiskt justera genom spännaren.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128106.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.