Typer av vätska för en 2003 Jeep Wrangler bakre differential

Jeep erbjuds Wrangler med två motoralternativ 2003: 2,4-liters fyrcylindrig och mer vanliga 4,0-liters sexcylindriga. Båda motoralternativ erbjuds fyrhjulsdrift, vilket innebär både har en fördelningslåda, främre differential och bakre differential. Överföringen fallet använder standard automatisk transmissionsolja (ATF-4), men skillnaderna har fler alternativ för vätskor som rekommenderats av Jeep. Factory Specifik

Jeep rekommenderar användning av originaldelar och smörjmedel. Företaget specifika differential vätska rekommenderas är Mopar Hypoid växellådsolja. Smörjmedlet är en SAE 80W90 växellådsolja. Jeep möjliggör användning av andra tillverkares motsvarigheter så länge de är SAE 80W90 växellådsolja. Använd en syntetisk variant av växellådsolja för förbättrad smörjning av växlar och tätningar.
Alternativ

De bakre och främre differentialer varierade något i utväxling och storlek. Främst, erbjöd de differentialer en limited slip variation och vissa erbjuds Quadra-Trak eller Vari-Lok dragkraft alternativ kontroll. Ett industriellt smörjmedel rekommenderas med dessa alternativ. Använd 75w140 syntetiska smörjmedel för dessa differentials.Use SAE 75W90 syntetisk växellådsolja när 80W90 är inte tillgänglig. Använd 80w140 för alternativ dragning kontroll när 75w140 smörjmedlet är otillgänglig. Tillsätt alltid Mopar Trak-Lok tillsats till Quadra-Trak och Vari-Lok differentialer vid påfyllning.
Fyllning

Jeep Wranglers kräver en hylsnyckel och en skruvmejsel för att avlägsna de fylla pluggar på skillnaderna och fall överföring. Kontrollera vätskan innan du lägger något. Använd en skruvmejsel eller insexnyckel och sätt in den i hålet. En liten bit av vätska bör vara på toppen av verktyget när du checkar, vilket indikerar lådan är full. Fyll på med lämplig vätska om verktyget är torr när lyft det ur hålet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128084.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.