Hur man byter hjulbultar på en VW

Det finns två olika sätt hjulen sitter fast med ett fordons nav. En är med muttrarna gängade på en tapp som är en del av navet. Den andra är med en klack bulten, som är en bult som går igenom klacken hålet i hjulet och sedan trådar i hål i navet. VWs använder hjulbultar att gänga på navet. Byte gamla hjulbultar med nya är en relativt enkel process. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
rörtång
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

parkerar bilen på ett plant , väl upplyst yta. Lossa hjulbultarna som håller hjulen på navet med en rörtång eller en hylsa och ett spärrskaft.
2

Lyft bilen och sänka den på pallbockar placeras under fordonet i alla fyra hörnen. Lyft en sida eller en ände av fordon i taget. Slutför bort hjulbultarna och sedan hjulen. Ställ de gamla muttrarna ur vägen.
3

Rengör navytan där hjulet fästen. Du kan också köra en trasa i hålet muttrarna gänga in om det finns någon smuts eller olja i hålen.
4

Skjut tillbaka hjulet på bilens nav. Trä de nya hjulbultar för hand på varje hjul, så att de inte blir över-gängad (sned), så gängorna inte skadas. Installera alla fyra hjul och däck på samma sätt.
5

Sänk VW utanför domkraften. Dra åt hjulbultarna för hand med en momentnyckel i ett korsvis mönster till den rekommenderade inställningen för just din VW. Det kan vara så lite som 81 foot-pounds för tidigare modeller som använder fyra klack hjul, eller så högt som 133 foot-pounds för senare stadsjeepar och VW skåpbilar. Kontrollera igen de åtdragningsmoment efter att bilen körts i ett par miles.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128062.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.