Typer av Lister Engines

Lister motorer har varit i produktion sedan 1900-talets början. Uppkallad efter ägare av företaget, Robert Ashton Lister, har motorerna utvecklats under åren, men det finns fortfarande de som i dag arbetar på de antika motorer, som är kända för sin hållbarhet och konsekvent, varaktig prestanda. The Lister Företaget driver fortfarande idag under nya ägare av Dursley, England, från samma plats som de ursprungliga motorerna gjordes. Obehöriga versioner av vissa Lister motorer, ofta kallade Listeroids, är tillverkade i Indien. JP, JS och JK Motorer

JS och JK motorer är varianter av JP motor, så kallad eftersom den byggdes som en del av en gemensam produkt mellan Lister företaget och en annan motor tillverkare. Lister gjorde mindre motorer med mindre än 100 hästkrafter, medan det andra företaget, Ruston och Hornsby, gjorde större motorer. Först infördes med JP motorer, gör sin design dieselmotorn startas när motorn är kall. Denna design var senare införlivas i alla Lister dieselmotorer. Eftersom de flesta dieselmotorer har en låg köra kompression, börjar dem är svårt utan en varm motor, hade så många motorer på tiden att förvärmas med en fackla av något slag. Lister motorer bildat en komprimering ventil som tillät kompressionen höjas när motorn startas, och sänks när motorn gick. Detta gjorde Lister motorer mycket populära.
CS Motorer

Efter framgången med JP motorerna började Lister gör CS motorn, står för kallstart, vilket fokuserade uppmärksamhet på det faktum att motorn kunde startas i kylan. CS motorerna var enkel och lätt att fixa, vilket gjorde dem särskilt populär, och har gjort dem ett samlarobjekt idag.
FR Series

FR serien var en mer komplex motor med mer anpassningsförmåga för marknader som Lister motorer ännu inte hade sålt till, exempelvis båtägare och andra transportfordon. Även en mer komplex motor, gömde FR serien Lister motorer många av sina växlar och spakar bakom täcker så att motorerna såg stabil och enkel att använda. De beläggningar hindrade också olyckor. Lister motorer roterande motorer, vilket innebär att om något fastnar, såsom en skjorta eller andra lösa klädesplagg, skulle det vara förödande.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128060.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.