Hur man byter en stuga filter på en 2000 Avalon

Byta filter luften i kabinen i 2000 Toyota Avalon är en viktig del av bilens underhåll. Kabinen luftfilter renar inkommande luft och tar bort fina partiklar såsom damm, pollen, rök och andra lukter som kan irritera de åkande. Om ditt nuvarande luftfilter är igensatt eller smutsig, är det dags att byta ut det. En möglig eller unken lukt som kommer från ventilerna och överdrivna partiklar i kabinen luften tyder också kabinen filtret behöver bytas. Toyota rekommenderar att du byter filtret var 15.000 miles, men förarna i förorenade områden kan behöva ändra det oftare. Saker du behöver
stjärnskruvmejsel
Byte luftfilter
Visa fler instruktioner
1

Öppna handskfacket, och skruva loss skruven på handskfacket ligger sluta på höger sida av handskfacket. När du låter handskfacket hänga fritt, bör du kunna se kabinen luftfilter ram bakom det.
2

Tryck kabelstammen på vänster sida av filtret ram ur vägen. Skjut den till vänster om filtret ramen så den inte fastnar när du drar ut filtret.
3

Tryck de två sidflikarna in på sidorna av filterram och försiktigt dra filtret från instrumentbrädan.
4

bort det smutsiga filtret från filterramen genom att nypa den i mitten (gör formen av en fluga).
5 < p> Ta det nya filtret och sätt in den i filterramen på samma sätt det smutsiga filtret togs bort. Var noga med det nya filtret är korrekt placerad under ramen flikarna på sidorna av filterramen.
6

Sätt tillbaka filterramen i facket bakom handskfacket. Flytta kablaget i sitt ursprungliga läge.
7

Skjut handskfacket tillbaka in och ersätta skruven säkra stopp handskfacket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128043.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.