Egenskaperna hos smörjolja

Lube olja eller smörjolja, används ofta för att minska friktionen som orsakas av rörliga delar, i synnerhet i en motor eller en motor. De flesta konsumenter har en allmän uppfattning om vad smörjolja används till och dess syften, men egenskaperna hos smörjolja är ofta okänd. Innan smörjolja kan användas, skall oljan testas, förfinas och uppfyller vissa branschstandarder. Innan du köper smörjolja, kan det vara viktigt att känna till några av de mest avgörande attribut. Viskositet

Möjligheten för smörjolja till flödet är dess viskositet. Helst behöver smörjolja att strömma genom maskinen för att belägga delar jämnt. Viskositeten hos en ökning smörjolja (tjocknar) i kallare temperaturer och minskar (tunnar) i varmare temperaturer eller under normala driftsförhållanden. Lufttemperaturen påverkar viskositeten hos smörjoljor, vilket gör det viktigt att välja en olja som utför enligt klimatförhållanden. En smörjolja med högt viskositetsindex rating kommer att fungera i förhållanden som har större temperatur varians.
Hällpunkt

flytpunkt smörjolja är temperaturen när Oljan rinner smidigt som en vätska. Liknar viskositet, är flytpunkten en väsentlig egenskap, särskilt under kalla förhållanden. Ju lägre hållpunkt, desto bättre oljan kommer att utföra under kalla temperaturer.
Skumfritt har

Smörjolja har tillverkats för att förhindra rost och oxidering av delar. Oförbränt bränsle och sot blandas ofta med vatten och orsaka slam för att bygga upp och deponeras runt de rörliga delarna. Smörjolja har testats för skumning egenskaper för att säkerställa att oljan snabbt släpper eventuella luftbubblor som kan bildas som ett resultat av slam uppbyggnad. Skummande olja flödar inte korrekt och orsakar oxidation och rost av delarna för att uppträda. Addera Flash Point

flampunkt olja är den temperatur vid vilken oljan börjar brinna. Ofta olja kommer i direkt kontakt med öppen eld eller tillräckligt värme från friktionen av rörliga delar gör att oljan att brinna. Det är viktigt att använda olja med hög flampunkt som den är mer stabil och kan motstå högre temperaturer, brännande mindre. Denna egenskap är också viktigt eftersom smörjolja används ofta som ett kylmedel där vattensystem inte kan nå.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128040.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.