Hur att kontrollera din Transmission Fluid När det inte Stick

Kontrollera bilens transmissionsolja är en viktig del av ett regelbundet underhåll schema. Beroende på bilens motor, tar överföringen mellan tre och 11 liter transmissionsolja. När transmissionsolja är för låg det orsakar kugghjulen är mala och förstör motorn och om den är för hög, kan det dock översvämma tätningar och läcka in i motorn. Om mätstickan på fordonet saknas, kontrollera nivåerna transmissionsolja blir mycket svårare. Instruktioner
1

Kontakta återförsäljaren eller en verkstad för att kontrollera storleken (längd och bredd) på oljestickan för märke och modell på fordonet. Mätstickor är magra, långa rektangulära bitar av metall som har minsta och största linjer mellan vilka transmissionsolja nivå bör falla under normala förhållanden. Fråga återförsäljaren om hur långt upp från botten av mätstickan de minsta och största linjerna vara för din modell.
2

Återskapa mätstickan med lämpliga dimensioner, med en bit av böjlig plast eller metall. Rita de minsta och största linjer på undermåliga oljestickan. Addera 3

Se till att motorn är kall innan mätning av transmissionsolja eftersom det expanderar med värme och kan resultera i en felaktig tolkning. Öppna huven och leta röret transmissionsolja. Den vilar ovanför transmissionen dräneringskärlet, ett stort, metall lådliknande konstruktion nedanför motorn.
4

Stick undermåliga oljestickan i röret och titta på den punkt där transmissionsolja stiger till den fastnar. Det bör vara mellan de lägsta och högsta linjer. Om det är över den högsta, dränera lite vätska så att det inte översvämma motorn. Om det är under den lägsta linje, tillsätt vätska tills den når den maximala linjen.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128015.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.