Vilka är farorna med R134?

R-134a är en kemisk köldmedium allmänt erkänt att ha en låg grad av toxicitet hos människor, enligt Naturvårdsverket. Kemikalien används som kylmedel för många system, inklusive balsam bil luft och kylskåp hemma. Trots ämnet är i allmänhet säkra, det finns flera villkor enligt vilka det kan vara skadliga för människor. Hudskador

Exponering för R-134a kan orsaka frostskador om den kommer i kontakt med hud eller ögon när kemikalien är i flytande eller gasform. Kontakt med den kemikalie kan uppstå när ett kylskåp eller andra behållare som innehåller det spricker. Det är viktigt att bära skyddskläder, såsom tunga gummihandskar och skyddsglasögon när du arbetar med system som innehåller R-134a för att förebygga denna typ av skador. Frostbite kan orsaka olika grader av skador, från brännskador till skador som kräver amputation.
Asphyxiation

Asphyxiation kan uppkomma vid exponering för R-134a gas i tillräckliga mängder. Exponeringen är farligast i trånga utrymmen såsom vikar reparation på bilen eller andra arbetsplatser där arbetstagare utsätts för en längre tid. Gas exponering kan orsaka en yr känsla som leder till medvetslöshet. Enligt Environmental Protection Agency, är den dödliga luften koncentrationen av R-134a 500.000 delar per miljon.
Explosion

behållare eller andra behållare som innehar R- 134a som blir utsatta för öppen låga eller komma under uppvärmd tryck kan explodera. Explosioner kan orsaka katastrofala skador på alla system som bearbetas samt utgöra en betydande hälsorisk för någon i närheten. Det är viktigt att hålla alla varma material från R-134a behållarna och att se till att ingen ström går till ett system som använder den kemiska medan dess repareras eller undersökas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128014.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.