Hur man fixar en Serpentine Belt i en 1998 Malibu

Den multi-ribbad, enda kontinuerligt band som löper genom Chevy Malibu motorstyrning olika motor tillbehör, som varierar beroende på den exakta modellen av Malibu du kör. Tillsammans med vevaxelremskiva kan Serpentine belt köra luftkonditioneringsapparater och kompressor, generatorn, vakuumpump, servostyrning och timingremskiva. När bältet slits med tiden, blir det nödvändigt att byta ut den mot en ny så att du kan hålla motorn igång ordentligt och undvika kostsamma underhåll frågor på vägen. Saker du behöver
Tänger
Hylsnyckelsats
Breaker bar spärr
platt skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Park ditt Malibu i en plan yta där du kan se till att bilen inte kommer att rulla. Låt motorn svalna helt och öppna huven på bilen. Använd tång för att koppla bort den negativa strömkabeln till batteriet och leta reda på Serpentine belt routing tabellen på toppen av kylfläkten höljeskydd. Följ schemat för platsen för den automatiska remspännaren samt väg bältet genom de olika komponenterna i motorn för ombokning bältet.
2

Lokalisera fjäderbelastade, automatisk remspännaren på den främre delen av motorn och slot en lämplig storlek socket över änden av bulten som sticker ut från slutet av spännaren. Fäst breaker bar spärr till uttaget och vrid spännaren moturs med långsam tryck tills den lossnar. Skjut platt skruvmejsel under bältet och inflytande av remmen från remskivan. Låt spännaren att återuppta kontakten och ta bort remmen från remskivorna i motorn.
3

Följ schemat diagrammet på kylaren höljeskydd att installera den nya remmen längs den rätta vägen i motorn. Arbeta dig upp genom motorn, börjar med vevaxelns remskiva och gängning genom varje successiv trissa tills du når spännaren. Tillämpa tryck på spännaren och dra remmen på plats. Ta dina verktyg, koppla in batteriet och starta fordonet. Låt din Malibu köra i flera minuter så att den automatiska remspännaren en chans att anpassa sig till den nya remmen.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127996.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.