Effekterna av motvikt Bil & lastbilsdäck

Nej hjul /däck paket, oavsett hur skickligt konstruerad och installerad, är någonsin helt balanserad. Små variationer i godstjocklek, normal materialutmattning, tillverkningstoleranser och även metall och gummi densitet på molekylär nivå kan kasta ett hjul /däck paket ur balans. Däck tekniker kvantifiera dessa oegentligheter och sedan installera en eller flera vikter på den ljusa sidan av hjulet /däcket motvikt till aggregatet. Om du inte gör detta kan orsaka en rad symptom och en kaskad effekt av små till stora misslyckanden. Minska Wheel Hop

Du kan tänka på en out-of-balans däcket som ett hjul med en vikt fäst vid ena sidan. När vikten snurrar nedåt det ger lite extra energi till hjulet, trycka in den vägen. När vikten roterar upp, förmedlar den uppåt energi. Eftersom däcket är gummi, vill man naturligtvis att studsa tillbaka upp på egen hand. Om vikten är uppåtgående rörelse råkar sammanfalla med däckets uppåtgående studs, kommer de två nå en harmonisk konvergens, varvid det lite vikt orsakar en exponentiell ökning av uppåtgående energi och hjul hop. Uppväga hjul /däck paket kommer att minska vikten förmåga att skjuta däcket uppåt eller nedåt, vilket eliminerar hjul hop.
Eliminera Vibration vid hastighet

Hjulet hop yttrar sig som en vibration i ett av två ställen. En framdäcket i behov av motvikten vibrerar ratten och sätet, en obalanserad bakhjulet normalt bara vibrerar sätet eller golvet. Denna vibration kommer endast ske över hastigheter vid vilka hjulets extra vikt sammanfaller med däckets uppåt hop. Denna frekvens konvergensen kommer vanligtvis inträffar mellan 30 och 50 km /h, men får inte bli märkbara förrän högre hastigheter, om obalansen är mindre i vikt.
Minska Hjullager Damage

Däckets harmoniska vibrationer gör mer än vibrerar chassit på bilen, det fungerar som en Jackhammer på komponenter som fästs direkt till hjulet som inte har nytta av fjädrar och stötdämpare för att isolera dem. Det första offret för kroniskt out-of-balans hjul är typiskt hjullager, som har liten eller ingen ge och bära bördan av hjulets Jackhammer effekt. När hjullagret börjar gå, kommer det att skapa mer utrymme och mer utrymme för hjulet att röra sig, drastiskt ökande vibrationer och slutligen orsakar lagerhaveri.
Minska Fjädring Wear
< p> Varje del av din fjädring finns för att absorbera och kontrollera hjulet rörelse. Ju mer hjulen rör sig, desto snabbare din stötdämpare, gummiupphängning bussningar, styrning endlinks, kulleder, fjädrar och gummi fjäderdämpare kommer att slitas ut. Förutom normalt slitage, skapar högfrekventa vibrationer också värme, vilket är särskilt skadligt för stötdämpare olja och gummi upphängningskomponenter.
Minska däckslitage

obalanserade hjul kommer att orsaka dess däckets slitbana att deformeras en aning varje gång den pressar nedåt. Denna deformation skjuter faktiskt slitbanan sidled i båda riktningarna, vilket gör däcket gör dubbelt så mycket arbete som det ska för varje varv. Detta i slutändan kommer att leda till däckets slitbana "ludd", ett tillstånd som kännetecknas av däckets slitbana med rundade kanter istället för skarpa hörn. Detta ludd småningom kommer att äta däcket skallig.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127994.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.