Hur mycket olja för att sätta in motorn i din 1971 Porsche 914/6

Porsche 914/6 gjordes 1970-1972. Det 914 var en mittmotor-sportbil med ett avtagbart center tak. De flesta 914s drevs av en serie av fyrcylindriga motorer som inkluderade en 1,7-liters, en 1,8-liters och 2,0-liters, men det är den mest samlarvärde av den normala produktionen 914s en 914/6, vilket drevs av samma 2,0 -liters platt-6 används i mer exklusiva Porsche 911T. Tack vare dess torra-sump design, som utnyttjar en separat oljetank för att hålla motorolja, tar 914 nio liter olja. Denna artikel täcker byta olja i en 914/6 och fylla det med rätt mängd. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Oljefilternyckel
Oljeledning skiftnycklar
Nio liter olja
Rags

Visa fler instruktioner
1

Lyft den bakre delen av bilen med en domkraft och stödja det på ett par pallbockar. Se till att bilen är säkert stöd innan du arbetar under den.
2

Följ oljeledningen som kommer ut ur oljetanken sitter på vänster sida av bilen. Oljan linje ligger nära det vänstra bakhjulet. Placera en stor olje-behållare under denna oljeledningen. Lossa beslaget på änden av oljeledningen med en olja linje skiftnyckel så oljeledningen är frånkopplad. Låt oljan rinna ner i behållaren.
3

Lägg ut en olje behållare under motorn. Ta bort avtappningspluggen på undersidan av motorn med en hylsa och en spärrnyckel och låt oljan rinna helt i behållaren.
4

Ta bort de 10 mm muttrarna som håller plattan oljan skärmen till botten av motorn med en hylsa och ett spärrskaft. Avlägsna plattan. Rengör plattan, skärmen och oljeavtappningsskruven.
5

Ta bort oljefiltret, som ligger på oljetanken, med en oljefilternyckel. Torka upp utspilld olja med trasor. Torka ett tunt lager av färsk olja på gummipackningen på det nya filtret och gänga filtret tills det är hand åtdragna.
6

Montera de nya två nya packningar på olja skärmen plattan i samma ordning de gamla togs bort. Montera plattan på undersidan av motorn med 10-mm muttrar, med nya krossa brickor för nötter. Montera avtappningspluggen med en ny bricka.
7

Anslut oljeledningen som lossades att tappa ur oljan från oljetanken. Sänk bilen tillbaka till marken. Lägg sju liter olja till motorn genom oljan fylla hålet i oljetanken. Bilar som drivs i kallt klimat bör använda 10W-40 eller liknande, bilar i varmare klimat kan använda 20W-50. Starta motorn och låt den gå i några sekunder. Tillsätt ytterligare en och en halv liter olja. Få motorn upp till driftstemperatur och kontrollera oljenivån medan den är igång. Fyll på olja vid behov. Gör dig av med gammal olja på lämpligt sätt.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127983.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.