Vad är organiska bromsbelägg av?

Organiska Byt ut bromsbeläggen asbest bromsbelägg, som förbjöds på grund av den ohälsosamma damm de producerar som de bär. Ekologiska kuddar löste hälsofarligt damm problemet, men de har sina egna för och nackdelar. Organiska material

Organiska bromsbelägg är tillverkade av några olika material, inklusive glas, gummi och hartser. För närvarande är en av de mest populära organiska broms material Kevlar. Även om alla bromsbelägg producerar damm som de bär, är dammet som produceras av dessa kuddar mycket mindre skadligt än asbestdamm.
Fördelar

Organiska bromsbelägg löst skadligt damm Problemet med asbest bromsar. De är också mjukare och producerar mindre skrikande än hårdare material bromsbelägg.
Nackdelar

Eftersom organiska bromsbelägg är mjukare, bär de snabbare. Därför måste de bytas ut oftare. De har också mindre bromskraft än hårdare material bromsbelägg. Som ett resultat har de färre ansökningar. Till exempel används de inte i större och tyngre fordon eller i hög hastighet fordon som kräver mer bromskraft. Framtiden av bromsbelägg

bromskloss tillverkare
är på väg bort från ekologiska bromsar mot semi-metalliska och keramiska bromsar. Dessa sorter har också ingen asbest och deras hårdare sammansättning skapar bättre bromskraft. Dessa bromsbelägg har sina egna problem. Semi-metalliska bromsarna är bullriga och keramiska bromsar är dyra.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127969.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.