Hur till Ändra Honda Transmission Fluid i en 1996 Accord

Det är rekommenderat att du gör en förändring transmissionsolja på 1996 Honda Accord var 24.000 miles eller två år, beroende på vilket som inträffar först. Jobbet kräver att du tömma den gamla oljan, byta transmissionsfilter och köra ny vätska genom motorn. Du behöver bara några få verktyg och en av par timmar. Utföra denna linjetrafiken håller motorn i trim och kan förhindra kostsamma skador. Saker du behöver
Front jack
3/8 tums skiftnyckel
4-quart pan
New transmissionsfilter
Phillips skruvmejsel
Funnel
Transmissionsolja

Visa fler instruktioner
1

prop framför bilen upp på ett par i knektar för att nå underredet av motorn lätt. Skjut under motorn och leta efter överföring dräneringskärlet, vilket är en stor metallåda omgiven av bultar. Placera 4-quart pannan på marken under tråget.
2

Ta avloppet bulten sitter på röret bredvid överföring tråget med 3/8 tums skiftnyckel. Vänta 10 till 15 minuter för dräneringstråget att tömmas helt. Addera 3

Ta bort alla utom en bult som omger tråget med skiftnyckel. Vänta tills vätskan rinner ut helt. Placera en hand på botten av tråget för att hålla den stadig. Ta den sista bulten och dricks dräneringstråget i 4-quart pan nedan. Tvätta ur dräneringskärlet och bult med tvål och vatten för att avlägsna eventuell kvarvarande vätska.
4

Använd en Phillips skruvmejsel för att ta bort filtret som finns under tråget. Ersätt det med det nya filtret. Återgå dräneringstråget och avloppet bulten med hjälp av en skiftnyckel. Sänk bilen från uttagen.
5

Pop öppna huven. Hitta mätstickan med en gul ring ovanför transmissionen tråget. Dra ut oljestickan och placera tratten i metallrör. Häll i tre liter transmissionsolja och byt ut oljestickan. Stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127965.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.