Hur man använder Jumper Cables på ett dött batteri

Den som kör en bil kommer att möta ett dött batteri förr eller senare. Oavsett om du har glömt att stänga av strålkastarna, eller att batteriet har just varit stressad av kyla huruvida ett dött batteri är en av de mest grundläggande underhåll frågor en bilägare kommer att möta. Den vanligaste metoden för att hantera en död bilbatteri är att ge batteriet en "skjuts". Denna metod ger en första laddning med startkablar för att få bilen igång, så att batteriet kommer att laddas av generatorn när motorn körs. Processen med starthjälp ett dött bilbatteri är väldigt enkelt så länge några grundläggande steg följs. Saker du behöver
bil med ett laddat batteri
Visa fler instruktioner
1

Placera bilen med fungerande batteri nära bilen med ett dött batteri. Se till att köra bilen parkeras i bilen med det urladdade batteriet så mycket som möjligt eller om bilbatterier är på ena sidan av motorn, har dessa sidor av bilarna bredvid varandra, eftersom startkablar har en begränsad längd. Slå av tändningen för både fordon och stänga av alla elektroniska enheter, till exempel radio, belysning och luftkonditionering.
2

Anslut ena änden av den positiva startkabeln till den positiva batteripolen på bilen med det urladdade batteriet. Den positiva kabeln identifieras genom att ha röda klämmor. Den positiva batteripolen kommer att markeras med "+", och oftast har en röd kabel ansluten till den. Anslut den andra änden av den positiva batterikabeln till den positiva polen på bilen med ett bra batteri. För att ansluta kablarna, bara att fästa klämman på terminalen.
3

Anslut ena änden av den negativa startkabeln till en omålad, ren metallyta under huven på bilen med de döda batteri.
4

Starta bilen med bra batteri. Rev motorn flera gånger för att hjälpa till att framställa mer elektrisk laddning för den andra bilens batteri. Starta bilen med det urladdade batteriet. Du kan behöva prova ett par gånger innan motorn stängs över. Om det inte går att slå över från början, ge det några minuter för att tillåta det en chans att ta ut lite mer.
5

Koppla startkablar. Koppla bort kablarna i omvänd ordning som de var anslutna. Ta bort de svarta, negativa kablar först, sedan den röda, positiva kablar.
6

Låt bilen med den hoppade batteriet att fortsätta köra i minst 30 minuter. När bilen körs, kommer den elektriska laddningen i batteriet kan återupplivas. Ta bilen för en kort bilfärd på motorvägen för att bistå i denna process.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127936.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.