Hur man avgör en förgasare Problem

En förgasare har flera funktioner som gör den till en unik bil komponent. Det blandar (finfördelar) luft och bränsle i ett venturi-system för att leverera motorns cylindrar med en brännbar bränsleångor för bränning. Den mätare och bränsle till motorn enligt hur mycket tomrum som den tar emot. Den har en choke krets som gör att extra bränsle till insugningsröret vid kallstart. Den har en ledig krets som håller den igång strax efter start, och en strömkrets för acceleration. Förgasare visa vissa symtom om en av sina kretsar fel. Saker du behöver
Skruvmejslar (Phillips och spår) katalog bilens instruktionsbok
förgasare renare
Rags
Visa fler instruktioner
1

Placera fordon i park eller neutral och ställa nödbromsen. Öppna huven och ta bort huset luftrenare. Starta motorn. Många förgasare upplever vakuum läckor vid förgasaren basen packningen, vilket kommer att orsaka att motorn går något varmare och smidigare. Ta en burk med förgasare renare och spraya runt basen av förgasaren. Varje ökning i rpm (varvtal) indikerar en dålig packning förgasare bas.
2

Kontrollera choke inställning om upplever svåra startproblem. Många förgasare har en rund, svart urtavla indikator på deras sida, i samband med länkning. Gör att choken inställning justeringen går till tillverkarens specifikation. Lossa de tre ringen skruvarna med en stjärnskruvmejsel och justera inställningen (se din instruktionsbok). Den översta vridspjäll ska flytta fram och tillbaka fritt i öppet och stängt läge.
3

Titta på kopplingen på förgasaren och deras anslutningspunkter, om de upplever halv gas eller ingen gas svar. De koppling spakar har slot koll på sina ändar som passar in i de små kammar. De måste alla vara anslutna och kan vridas. Titta på värme-stigarröret (en del av choke) och liten spak som passar in i förgreningsröret. Det bör röra sig fritt upp och ner.
4

Ta upp i luften horn (övre delen av förgasare) med en stjärnskruvmejsel och tittar ner på den lilla cylindern hålet. Cylindern hålet innehåller kolven accelerationspump, konstruerad av en liten gummikopp som driver en kolv. Gaspedalen Pumpen levererar skott av bränsle ner i förgasaren. Den gummikopp bör inte vara alltför löst i cylinderloppet, eller trasiga eller deformerade. Bad pump kolvarna leda till att motorn tvekar på grund av att svälta.
5

Titta på flottörmekanism hängande från botten av luft horn. Flottören skall röra sig upp och ner på små gångjärn. Den har en justerbar metall tang som övervakar bränslenivån i float skål. Hård start och översvämningar är resultatet av en böjd eller out-of-justering tang inställning. Se din bruksanvisning för korrekt "drop"-inställning, vilket innebär att längden flottören hänger ner från ett vågrätt läge.
6

Titta på den lilla cylindern ovanpå spjällhuset, precis under där den övre luft horn sitter. Den innehåller en runda power ventil som sitter i en liten hamn. Om det blir igensatt med bränsle lack det kan orsaka att motorn tvekar vid acceleration eller belastning. Makten Ventilen kan tas bort med en skruvmejsel och rengöras med förgasare renare. Besprutning insidan av makten ventilporten kommer rensa ut smuts och bränsle lack.
7

Kontrollera justeringen inställningen av tomgångsvarvtalet. Den inställning av tomgång skruven kommer att anslutas till förgasaren högt upp på länksystemet bredvid en kam och har en liten slits för att tillåta en skruvmejsel justering. Överdriven hög eller låg tomgång behöver en justering på tomgångsskruven. Vrida det i (medsols) kommer att öka motorns varvtal, samtidigt som du vrider ut det kommer att sänka den.
8

Hitta skruven blandning justeringen. Här ryms direkt in i förgasaren basen. Blandning skruvar svarvade för långt in (medsols) kommer att resultera i för mycket luft in i motorn och orsakar ofta en mager misständning. Detta skulle också göra det möjligt för motorn att köra lite varmare än normalt. En blandning skruv backas ut för långt för att tillåta alltför rik på en blandning på tomgång och orsaka överdriven bränsleförbrukning och svart rök ut ur avgasröret.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127922.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.