Hur man läser utväxlingen på bilar

Utväxling hänvisar till sambandet mellan antalet tänder på två eller flera kugghjul som är sammanflätat tillsammans . Räkna antalet kuggar på kugghjulet som utövar den kraft , som kallas drevet . Nästa , räkna antalet tänder på det frilöpande drevet , vilket är den växel som förflyttas . Ta det andra numret och dela det med det första talet och det är utväxlingsförhållandet . Utväxlingsförhållande kan uttryckas som en fraktion eller som ett decimaltal . Instruktioner
1

avgöra om det finns en fraktionerad utväxling eller ett decimaltal utväxlingsförhållande . Om det är en decimal förhållande , än det är antalet varv drevet måste göra för att flytta den största växel i motorn .
2

Divide översta numret av fraktionen av botten nummer . Den resulterande decimaltal är utväxlingen på din minsta redskap att din största .
3

För tydlighetens skull , betrakta följande exempel . Din kugghjul har åtta tänder och din största växel har 32 tänder . Utväxlingen skulle kunna uttryckas som 32 /8 eller 4 . Det betyder att för varje fyra rotationer av minsta kugghjulet roterar största kugghjulet en gång .

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127890.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.