Hur man justerar en Spännare generatorremmen

Din bilens generator bälte kommer sträcka sig över tiden, så småningom kommer det att börja glida. Detta tillstånd kan innebära din generatorn inte producerar rätt mängd el för att driva bilens elektriska utrustning och, ännu viktigare, kommer din bil batteriet inte laddar tillräckligt. Din generator ansluts till motorn via tre skruvar, två är fasta, och den tredje är ansluten till en justerbar konsol. Om din generator remmen har lossnat, måste du ställa in dess spänning. Uppgiften är enkel, även om vissa generatorer är belägna på platser du har svårt att komma åt. Saker du behöver
Två skiftnycklar
Visa fler instruktioner
1

Ta den positiva batterikabeln från ditt bilbatteri med en skiftnyckel. Röra sig säkert ur vägen av batteripolen.
2

Lokalisera de tre bultarna på din generator. Två bultar ansluta generatorn till bilen motorn: en på framsidan och en på baksidan av generatorn. Den tredje är ansluten till en justerbar konsol.
3

Lossa båda skruvarna som ansluter generatorn till motorn med hjälp av en skiftnyckel. Du kan behöva använda två nycklar:. En att hålla muttern och den andra för att lossa bultarna något
4

Lossa bulten ansluten till generatorn och den justerbara konsolen. Placera en skiftnyckel bakom fästet för att hålla muttern, placera sedan den andra nyckeln på bulten på framsidan av konsolen. Vrid nyckeln moturs för att lossa muttern och skruva lite. Generatorn ska nu flytta.
5

Använd ena handen för att dra generatorn bort från motorn. Denna åtgärd kommer att justera bältets spänning. Dra så hårt du kan, sedan använda andra handen för att dra åt skruven medurs. Kontrollera att generatorn och bandet är tight. Dra åt bulten på den justerbara konsolen med två nycklar.
6

Dra åt de två skruvarna som ansluter generatorn till din motor. Kontrollera alla tre bultarna igen för att säkerställa att ingen rörelse sker. Kontrollera igen bältet för att kontrollera dess spänning.
7

Anslut den positiva batterikabeln till den positiva polen på bilbatteriet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127863.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.