Hur Wire en Lucas Generator

Generatorer har två huvudfunktioner: de driva alla de elektriska systemen i bilen och ladda batteriet. Lucas generatorer är praktiskt taget underhållsfritt och kan förväntas verka för mellan 120.000 och 150.000 miles innan de behöver uppmärksamhet eller utbyte. Till skillnad från generatorer, de mässingsringar att borstarna får kontakt med är helt slät, och borstarna är gjorda av grafit. Ledningar en Lucas generator är en ganska enkel process, men vissa biltillverkare gör ställning generatorer i svåråtkomliga platser. Saker du behöver
Wrench
Visa fler instruktioner
1

Öppna din bils huva och stötta upp. Lossa båda batterikablarna från batteriet med en skiftnyckel och stoppa dem från batteripolerna innan du fortsätter.
2

Hitta din Lucas generator, som är gjord av aluminium och har ventilerade sidor där du kan visa spolar av mässingstråd. Den är kopplad till motorn med två statiska bultar och en justerbar hållare. Den fläktrem går runt remskivan som driver generatorn.
3

Hitta generatorns terminaler. Det finns många typer av Lucas generatorer: vissa har två terminaler medan andra har upp till fyra. Om du har två terminaler, är en positiv, den andra negativ, och de är märkta eller färgade. Om du har tre terminaler, är en negativ, och två är positiva. Om det finns en fjärde terminal, kommer det att vara mindre än de andra och kopplar en kabel som går på instrumentpanelen för att indikera att generatorn fungerar korrekt.
4

Kontrollera vilken typ av terminaler. Många Lucas generatorer har spade-typ kontakter, vilket gör det lätt att fästa kablarna. Andra har skruvbultar, och kablarna fästa under dem. Om din generator har skruvbultar, använd en liten skiftnyckel för att lossa dem sedan försiktigt bort dem eftersom de lätt kan falla in i motorrummet.
5

Anslut den negativa kabeln till den negativa polen på generatorn. Kabeln kommer att vara svart och den andra änden kommer att lägga till din bils kropp som det också fungerar som marken. Antingen trycker fast kontaktdonen på terminalen eller placera öglan på terminalen och skruva bulten i med fingrarna. Dra åt bulten med den lilla skiftnyckeln.
6

Fäst den positiva kabeln till den positiva polen på generatorn. Om din generator har två positiva terminaler, ansluter man en kabel till startmotorn, och den andra ansluter kabeln som går till batteriet. Lokalisera de två positiva kablarna i närheten: de kommer att vara röd. Om bilen bara har en kabel, då ledningarna för startmotorn är på annat håll, och du behöver inte använda båda terminalerna. Tryck kontakter på terminalerna eller ställning öglorna över terminalerna, sedan skruva bultarna på med fingrarna. Dra åt bultarna med liten skiftnyckel.
7

Leta upp en gul tråd om din generator har en fjärde terminal. Om du inte har en annan tråd, och sedan ignorera terminalen som din dashboard varningslampan fast någon annanstans. Den fjärde uttaget är mindre än de andra och så är tråden. Skjut den gula kabeln på kontakten eller placera öglan över terminalen och skruva i den lilla bulten. Dra åt bulten med den lilla skiftnyckeln.
8

Anslut batterikablarna till batteriet. Se till den positiva kabeln är ansluten till den positiva polen och den negativa till den negativa polen. Kablarna är färgade rött och svart, och att anslutningarna är också tydligt märkta. Stäng din bils huva.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127859.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.