Hur man testar en MAF sensor

En MAF-sensor är en luftmassemätare. Denna sensor konverterar luft som går in i motorn till en spänningssignal. För att bestämma hur mycket bränsle som måste sprutas in i cylindern måste den inbyggda datorn att veta den mängd luft som går in i motorn. Denna sensor är mellan spjällhuset och luftrenaren direkt i raden av luftintaget strömmen. Felaktiga sensorer kommer att resultera i en minskning av motorns verkningsgrad, misständning och andra frågor motor. Själva motorn är bra, men en misslyckad sensor kan orsaka alla möjliga problem. Saker du behöver
Auto Scan Tool Review Car MAF specifikationer
Visa fler instruktioner
1

Hitta de sensorspecifikationer för ditt fordon. Detta finns i användarhandboken för din bil. Du kan också kontakta tillverkaren för specifikationer.
2

Anslut verktyget sensorn skanna till monitorn sensor ventilerna. Du kommer att behöva söka igenom sensorerna och välj Luftmassemätare luftflödet. En Scan Verktyget är praktiskt när man fastställa vad som orsakar kontrollera motorn ljuset att slå på.
3

Record avläsningarna för MAF när bilen står stilla. Sedan ta avläsningar när bilen är vid olika varvtal. Bara försiktigt trycka nedåt på gaspedalen när bilen är parkerad för att ändra varvtalet. Detta är lättast genom att ha någon i bilen och någon tar de sensoravläsningar. Jämför dessa värden med specifikationerna.
4

Ta avläsningar igen genom att starta från tomgång och sedan gradvis öka RPM medan du tittar på sensorn. Den ökning som sensorn läser bör öka i proportion till RPM ökar. Om några värden är utanför specifikationen, då sensorn kommer att behöva bytas ut eller repareras.
5

Har alla de tester som anges i stegen ovan, men tryck på sensorn eller värma sensorn med hjälp av en hårtork. Om detta orsakar avläsningarna att gå utanför specifikationen, sedan en kabeldragning problem existerar.
6

Övervaka MAF sensorn vid körning om möjligt. Kör inte och kolla mätvärdena själv, har någon annan enhet. Om problemet du är orolig inträffar och MAF avläsningarna är i specifikationen, då MAF är inte problemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127846.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.