Vad är otillräcklig EGR Flow ?

För avgasåterföring ( EGR) , som ligger på insugningsröret , öppnar en passage mellan insuget och avgassystemet så att avgaserna , vilket minskar utsläpp av dikväveoxid , att strömma tillbaka in i förbränningsrummen för bränning. En otillräcklig EGR-flödet kan negativt påverka bilens funktion och ökar föroreningarna . Orsaker

Orsaker till otillräcklig EGR-flödet inkluderar EGR-ventilen fastnar i det stängda läget och den läckande av EGR-ventilen membranet. Carbon uppbyggd och andra föroreningar i EGR passagerna kan blockera flödet av avgaser och orsaka otillräcklig EGR-flödet .
Symtom

Otillräckligt EGR flöde kan orsaka en motor till stall eller att inte starta alls . Otillräcklig EGR-flödet resulterar ofta i en " Check Engine " light varning , motorn knackar , låg körsträcka och allmänt dålig motorprestanda .
Rättsmedel

EGR-flödet problem kan åtgärdas genom att ta bort EGR-ventilen och inspekterar den för tecken på membran skada, läckage , kontaminering eller kolavlagringar . Rengöring av en EGR-ventil med carb /throttle body renare kan stoppa otillräckliga problem EGR-flödet . Om EGR-ventilen är ren men ändå inte fungerar kan det vara fel och behöver bytas ut .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127831.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.