Hur Wire en Auto Generator

En viktig komponent i en bil är generatorn. Dess primära funktion är att producera och leverera el till alla delar av auto som arbetar med elektrisk energi. En generatorns annan funktion är att ersätta elenergi som används av bilens batteri när du startar sin motor. Starta en motor avlopp betydande energi från batteriet, speciellt när det är svårt att starta. Generatorer är i allmänhet pålitliga komponenter som inte misslyckas ofta. Kabeldragning en generator är måttligt lätt. Saker du behöver
skruvmejsel
Skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

Park din bil och slå av tändningen. Leta bilens batteri och koppla den negativa, eller svart, kabel med en skiftnyckel. Koppla loss batteriets positiva, eller rött, kabel med nyckeln innan ledningarna din generator.
2

Hitta din generator. Det är oftast tillverkad av aluminium med mässing trådspolar inuti som kan ses genom flera öppningar på sin sida. Generatorn är kopplad till bilens motor med tre skruvar: två är fasta och den tredje är ansluten till en justerbar konsol
3

Hitta de positiva och negativa terminaler på din generator.. De är tydligt märkta med "+" och "-" symbolerna, eller kan vara röd och svart
4

Lokalisera de två kablarna som ansluts till din generator.. De kommer vara röd och svart. Den svarta (negativa) är ansluten till kroppen av ditt fordon. Den röda kabeln kommer att mata dig batteripolen, även om det är sannolikt att gå till en spänningsregulator först. Kontrollera om ändarna som ansluter till din generator har öljetter, ett klipp eller skär in i växelströmsgeneratorer terminalerna.
5

Lossa kontakterna på din generator. Dessa antingen skruva med en platt skruvmejsel eller kräver användning av en skiftnyckel. Om dina kablar har öglor monterade på dem, måste du ta bort beslagen. Utför denna uppgift noga eftersom beslagen kan falla ut och gå vilse i motorn.
6

Fäst den svarta (negativa) ledningen till generatorn minuspol. Dra åt kabeln med din skruvmejsel eller skiftnyckel. Fäst den röda (positiva) kabeln till generatorns pluspol. Dra åt kabeln med din skruvmejsel eller skiftnyckel kontrollera sedan varje kabel för att se till att de är ordentligt anslutna.
7

Anslut den röda kabeln till den positiva polen på batteriet följt av att ansluta den svarta kabeln till den negativa terminalen på ditt batteri. Uppgiften är slutförd när du är klar ansluter batterikablarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127828.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.