Kemikalier i ett bilbatteri

De kemikalier som finns inom ett bilbatteri generera el när tändningen slås på. Dessa strömmar av elektricitet färdas sedan genom ledningarna för att starta fordonet. Även bilbatterier finns i en mängd olika former och storlekar, komponenter och kemikalier i alla batterier ligger generellt densamma. Svavelsyra och vatten

En standard 12-volts bilbatteri innehåller sex celler som är anslutna till varandra. Dessa celler är fyllda med en elektrolyt som består av svavelsyra och vatten (H2SO4). När tändningen slås på, genererar denna kemiska blandningen en elektrisk ström som färdas genom ledningarna. Svavelsyra är färglösa, luktlösa och starkt frätande. Bilbatterier är en av väldigt få produkter för konsumenter innehåller svavelsyra.
Blydioxid

Inom bilbatteri är positiva plattor består av blydioxid (PbO2). De positiva plattorna varvas med negativa plåtar i batteriet för att skapa en laddning. Lakan är placerade inom varje platta för att förhindra plattorna från att röra. Blydioxid är luktfri, mörkbrun till färgen och verkar kristall-liknande. I bilbatterier, blandar blydioxid med svavelsyra för att framställa bly sulfat och vatten.
Bly

För ett batteri för att fungera korrekt, det också behöver en negativ laddning. De negativa plattorna inom ett batteri består av rak bly (Pb). Bilbatterier innehåller i allmänhet en extra uppsättning av negativa plåtar för att balansera laddningen av batteriet. Addera Polypropylen

batteri fodral är gjort av polypropylen (PP), som används att skapa nästan alla konsumentprodukter plast. Polypropylen är utmärkt för batterihöljet eftersom den inte smälter under 320 grader Fahrenheit (160 grader Celsius).

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127821.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.