Hur man byter en packning ventilkåpa på 1999 BMW 323I

Den 1999 BMW 323i är en del av E46 generationen av BMW. Liksom alla bilar, kan ventilkåpan packningen på 323i läcka över tiden. Detta i sin tur kan skapa en stor oreda i motorrummet som oljan tillåts sippra ut ur motorn. Byte av packning ventilkåpa på 323i är ett lätt jobb, men det kan ta ett par timmar att göra. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
platt skruvmejsel
RTV hög temperatur tätningsmedel
Ventil-packning
Momentnyckel
Visa fler instruktioner

1

Park BMW i ett väl upplyst område. Öppna huven. Ta bort de små plastpluggarna på motorn täcker genom att bända ut dem med en platt skruvmejsel. Avlägsna muttrarna under täcket med en socket och ratchet. Ställ täcker undan.
2

Leta spolarna tändstift under vänster luckan när du tittar på motorn från framsidan av bilen. Lyft upp metallen stoppringen på baksidan av varje spole och skjut elektriska kontaktdonet ur spolen. Upprepa för de återstående spolarna, noga med att inte skada ledningarna när du tar bort dem.
3

bort clipset som håller trådarna samman och flytta ledningarna ur vägen. Ta bort de två små skruvarna som håller varje spole på plats med en hylsa och spärrskaft. Ta bort de små skruvar som håller de två markremmar på plats också, notera hur de installeras. Dessa måste installeras på samma sätt. Dra spolarna från motorn och ställ dem åt sidan
4

. Dra av locket från ledningsnätet rutan sitter under spolarna. Locket bryts loss. Dra ledningsnätet ur vägen.
5

Ta bort de 15 muttrarna som håller ventilkåpan till motorrummet. När du tar bort dem, notera vilka nötter har jordkablar fäst dem så att de installeras på samma platser. Knacka försiktigt på ventilen-packning med en gummiklubba för att befria det från packningen. Ta bort ventilkåpan, se till att ingen av de gummibussningar eller brickor är missriktad.
6

Rengör ventilkåpan så det finns ingen kvarvarande ventil-packning material. Använd stålull och packning remover för envisa områden. Rengör topplocket där ventilkåpan installeras också.
7

Placera en liten mängd av hög temperatur RTV packning tätningsmedel på framsidan av topplocket där kamkedjans lock ligger och vissa på baksidan av locket. Placera en ny packning på topplocket. Placera de två inre packningarna på tändstiftshålen belägna i centrum av topplocket.
8

Installera ventilen locket och se till att alla gummibrickor är sitter på sina respektive platser. Montera och dra åt muttrarna som håller ventilkåpan på plats och dra åt till 7,5 foot-pounds med en momentnyckel.
9

Sätt på locket på kabelstammen rutan. Installera spolarna och sätt tillbaka kablagen till varje spole. Installera om motorhuvar och plastpluggarna som döljer muttrarna. Stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127779.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.