Hur kör jag en X Avgasrör?

V-8 motorer eld ojämnt. När dubbla avgassystem är installerade på V-8 motorer, om avgaserna portas från fordonet från varje grenrör, eller sidan av V-8 motor, gaserna ur fordonet på ett pulserande sätt, snarare än i ett jämnt flöde . Installation av en X röret på ett dubbelt avgassystem tillåter avgaserna tryckuppbyggnad från ett rör, som skall släppas ut i det andra röret. Utjämningen av trycket gör det möjligt för gaserna att gå ur avgassystemet snabbare, vilket ökar hästkrafter. X rörsystem kan installeras på andra fordon än de med V-8s. Saker du behöver
Svetsutrustning
rörbockning utrustning
Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Installera ett dubbelt avgassystem, om du inte redan har en. X-rörsystem är konstruerade för att fungera endast om avgaserna från varje grenrör är uppdelad i två rör.
2

Välj en X-pipe baserat på diametern av den befintliga avgasröret storlek. X-rör är främst finns i vanligt stål och rostfritt stål. Rostfria X-rör kan vara dyrare, men de är också betydligt mer korrosionsbeständiga. Beroende på hur nära bilens dubbla avgassystemet är för närvarande placerad, och huruvida du kan böja den befintliga rörledningar, kan du även behöva skaffa fram rör och rygg rör förböjda för installation och anslutning till X-pipe.

3

Bestäm placeringen av X rör. Under fordonets chassi, måste du hitta en plats att installera X-röret, som är fri från fordon inramning, hängslen och barer torsion. Mät vinklar och avstånd från varje bakre och främre röret ur den avsedda böj till den punkt i anslutning till X-röret.
4

Demontera avgasrören från fordonet och markera dem för identifiering med vänster, höger, fram och bak för enkel identifiering vid svetsning och skärning. Kapa rören enligt de åtgärder och låta flera extra inches för att säkerställa en stabil passform när man försöker passa X-pipe. Böj enligt mätningarna. Lägg ut rören och X rör på marken för att kontrollera slutliga mätningar. Gör några slutliga nedskärningar och justeringar.
5

Svetsa X rör på baksidan och rör fram och installera avgasrören i bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127760.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.