Hur vill kolla & Fill Bil Vätskor

Bilvård innebär regelbundna kontroller fordon vätska och underhåll. Tillbringa mer tid och mindre pengar under huven med dessa enkla uppgifter som, när de försummas, kan leda till problem. Motorolja, automatlåda och servostyrning vätska underhåll omfattar kontroll av vätskenivåer mellan två linjer på en mätsticka. Bromsen och hydrauliska reservoarer koppling är liknande i design med fyllinjerna. Din kylarvätska bräddavlopp och spolarvätska behöver endast kontrolleras och fyllas med rätt frostskyddsmedel och spolarvätska. Om du har en manuell växellåda, kommer fingret att göra susen. Saker du behöver
Skyddshandskar och skyddsglasögon
Rena trasor
Skiftnyckel
Stor insexnyckel
Motorolja
Vindrutetorkare vätska
Transmissionsolja kylvätska
Engine
Styrservoolja
Bil tratt
Visa fler instruktioner
Förberedelser
1

Planera ditt underhåll rutin. Motor, transmission och servostyrning vätskor bör kontrolleras varmt medan kylarvätska ska vara ljummet och aldrig under tryck. Utför heta vätskenivån kontrollerar först och låt kylaren sval när du går igenom resten av din lista. Konsultera din instruktionsbok för flytande och kapacitet, och för placeringen av mätstickor och komponenter.
2

Kör din bil runt kvarteret för att värma upp fordonets rörliga delar och vätskor. Du kan också starta din bil, lämna den i "Park" och låt den gå i fem minuter, påskynda motorn ett par gånger för att få vätska cirkulerar. Stäng av tändningen och vänta i fem minuter för att låta vätskor lösa. Addera 3

Försäkra din bil är på plan mark och i parken om den har en automatisk växellåda, eller i växeln med parkering Broms på om den har en manuell växellåda. Använd stoppklossar. Öppna och prop huven.
Motor, automatlåda och Servostyrning Vätskor
4

Dra ut oljestickan ur sitt rör, torka av den och sätt i den igen. Dra tillbaka ut och kontrollera oljenivån. Om det är under den nedre raden, skruva loss oljepåfyllningslocket, som vanligtvis ligger på motorn med ordet "Oil" på det. Placera tratten i, häll i en liter olja och kontrollera oljenivån. Lägg små mängder olja för att få den nivå mellan de båda linjerna, om det behövs.
5

Hoppa över detta steg om du har en manuell växellåda.

Starta motorn, som ska köras när du kontrollerar automatisk transmissionsolja. Ta ur oljestickan, torka av den och sätt i den igen. Dra ut och titta på nivån mellan de höga och låga markeringar. Stäng av motorn och fyll till översta raden, om det behövs. Transmissionsolja ska tillsättas i små mängder genom oljestickan röret. Använd en liten tratt. Starta motorn och dubbla kontrollera vätskenivån. Sätt tillbaka oljestickan och stänga av motorn.
6

Vrid locket servostyrning och mätsticka moturs för att ta bort den. Locket kan ha ordet "styrning" på den. Torka av mätstickan och sätt men dra inte åt den. Dra tillbaka ut och kontrollera nivån mellan de höga och låga markeringar. Mätstickan har orden "Hot" på ena sidan och "Cold" på den andra. Kontrollera varma nivå. Tillsätt vätska i små mängder, som behövs, kontrollera igen, sätt tillbaka locket och vrid det medurs. Addera bromsar, koppling, kylare och Window Vätskor Bricka
7

Ta broms lock vätskebehållare. Det kan vara en twist off-förslutning eller en snäpp lock. Kontrollera vätskenivån, fyll markeringar och lägga vätska efter behov.
8

bort kopplingen locket vätskebehållare. Kontrollera vätskenivån, fyll märken och tillsätt vätska, som behövs.
9

Skruva eller lossna locket för vindrutan bricka flaskan. Lägg till markeringen med din favorit spolarvätska. Använd vätskor kompatibla med din regions klimat för att förhindra frysning.
10

Säkerställ att motorn är ljummen vid beröring. Radiatorn är trycksatt och får aldrig öppnas varm eller när motorn är igång. Ta bort kylarlocket och titta inuti för att kontrollera nivån. Nivån bör vara nära toppen, annars lägga vätska efter blandning specifikationer på flaska kylvätska. Kontrollera din radiatorns överrinningsflaskan, om din bil har en, och tillsätt vätska efter behov. Den överrinningsflaskan ansluts till kylaren med en gummislang. Inspektera batteriet för läckor och korrosion Addera batteri och manuell transmissionsoljor
11

. Rengör kontakterna och kablar med en stålborste och applicera en anti-korrosion spray eller gel. Rådfråga en certifierad mekaniker om du misstänker läcker. De flesta batterier är underhållsfria och bör inte manipuleras.
12

Manuella växellådor bör kontrolleras sist att ge tid för fordonet svalna, som du behöver för att nå under bilen med en nyckel eller stor insexnyckel för att kontrollera och fylla vätskenivån i växellådan. Använd rätt utrustning och säkerhetsrutiner om du behöver höja fordonet. Stålet kontakten på vänster eller snäva sida av växellådshuset. Det blir en bult eller insexskruv. Lossa och ta bort pluggen och kontrollera vätskenivån genom att sätta ett finger. Vätskenivån är tillfredsställande om du kan känna det. Fyll på om det behövs genom samma hål. Manuella växellådor använder växellåda vätska och flaskorna har långa avsmalnande pip. Ett litet rör eller slang fäst i änden kan bidra till att göra programmet enklare.
13

Kassera använda flaskor och trasor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127747.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.