Hur man byter transmissionsolja på en 2001 Honda Civic

Honda rekommenderar att du ändrar transmissionsolja i din 2001 Honda Civic var 120.000 miles. Ändra transmissionsolja är en del av din Civic s planerat underhåll, men inte en rutin en. De flesta bilar får en förändring transmissionsolja en eller två gånger under sin livstid. Du kan ta din Civic till en mekaniker för underhåll eller, om du vill spara lite pengar, kan du göra det själv. Saker du behöver
Bil jack
3/8-tums skiftnyckel
ren trasa
Storage container
Funnel
Byte transmissionsolja
Visa fler instruktioner

1

Starta bilen och köra runt tills motorn har värmts upp till normal temperatur. Sedan parken på en plan yta och pop huven.
2

Hitta oljestickan transmissionsolja och dra ut den. Torka rent med trasa och notera färgen på vätskan. Om det är en klar, ljusröd eller rosa färg det är fortfarande bra. Om färgen är mörkt och luktar lite bränt, är det dags att byta transmissionsolja. Byt ut oljestickan och stäng huven.
3

Palla upp den främre delen av bilen och ställ den på pallbockar placeras under ramen skenor. Se till att bilen är säker innan man går under det.
4

Skjut under bilen och leta reda på pannan transmissionsolja. Det kommer att ligga nära där oljestickan var under huven. Ta bort pluggen överföring drain genom att skruva loss den med 3/8-tums skiftnyckel
5

. Har din behållare för gamla transmissionsolja klar under pannan för när det börjar att rinna ut.
6

Låt alla transmissionsolja rinna ut i behållaren. Detta kan ta ett tag, så under tiden Rengör avtappningspluggen av smuts och sot som kan ha samlats på den.
7

Byt avtappningspluggen när all den gamla vätskan har kommit ut. Avlägsna behållare från bilens undersida och sänk bilen från domkraften.
8

Öppna och stötta huven på bilen. Ta ut oljestickan och torka av den igen. Med hjälp av tratten, tillsätt ca 3 liter färsk transmissionsolja i transmissionen röret.
9

tillbaka oljestickan och stäng huven. Köra bilen runt för att låta den nya transmissionsolja värma upp, sedan parkera på en plan yta.
10

Öppna och stötta huven igen, ta sedan bort oljestickan, rengör den och lägger tillbaka den i mätstickehålet. Dra sedan ut den igen och notera exakt där transmissionsolja uppnår på minnet. Två märken på slutet av stickan, eller en cross-check mönster, kommer att hjälpa dig att avgöra om det finns tillräckligt med vätska eller inte. Lägg transmissionsolja om vätskenivån på mätstickan är inte mellan den övre och lägre betyg. Byt sedan ut oljestickan och stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127743.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.