Hur man beräknar tjänstevikt på min bil

Tjänstevikt är vikten på bilen när den lastas med all sin standard nödvändig operativ utrustning och vätskor. Denna vikt brukar anges bland bilens specifikationer i bruksanvisningen. Men, om du vill kontrollera att den angivna vikten är korrekt, kan du bestämma fysiskt trottoaren genom vägning din bil, hitta några specifikationer och gör erforderliga aritmetiska. Saker du behöver
Hushåll skala
Visa fler instruktioner
1

Töm alla vätskor ur bilen, inklusive bensin, olja, vatten, transmissionsolja, servostyrning vätska, bromsvätska, glykol och andra vätskor som kan vara specifika för ditt fordon.
2

Ring en bärgningsbil för att få din bil tas till den lokala deponin. Deponier är i allmänhet utrustade med skalor för att mäta fordonets vikt. Deponin kan ta ut en avgift för att väga din bil.
3

Titta i din instruktionsbok och bestämma specifikationerna för de olika vätskorna att bilen håller. Dessa kommer att tala om hur mycket, oftast i fluid ounces, av varje vätska som behövs för din bil.
4

Väg en liten mängd av varje vätska och multiplicera det med det angivna beloppet som behövs för din bil. Fluid ounces är ett mått på volym, inte vikt. Vikten av en vätska varierar beroende på dess densitet, så varje vätska måste vägas separat. Till exempel, om du bestämmer att en liter olja väger two pounds, multiplicera det med din bil specificerad olja kapacitet. Om din bil rymmer fem liter olja, sedan vid tillämpningen av tjänstevikt, håller den 10 kg. av olja.
5

Lägg vikten av varje vätska till mängden av bilens vikt bestäms av deponin skalan. Den totala blir bilens tjänstevikt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127739.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.