Vad betyder det om din bil Läckor en massa Gulaktig vätska på en gång ?

Om din bil läcker gul vätska , är det förmodligen kylvätska , vilket håller motorn blir för varm . Stora läckor bör tas på allvar , eftersom förlust av för mycket kylvätska leder till allvarliga motorskador . Vad är det?

Kylvätska finns i flera färger och en av dessa är gula . Det är oljig och hal vid beröring . Det droppar vanligen från radiatorn eller framsidan av motorn. Förlust av kylvätska genom vattenpumpen eller slang kan resultera i allvarliga skador på en motor som blir för varm .
Leak Storlek

En läcka som lämnar en pöl mellan 1 och 2 inches bred bör utredas , men inte utgör ett allvarligt problem . Om pöl är 3 eller fler inches bred , bör omedelbar uppmärksamhet ägnas åt läckan . Diagnostisera och behandla problemet


När motorn är kall
, kontrollera vätskenivåer i kylvätsketanken och radiator . En slang från radiatorn leder till kylmediet tanken. Om vätskor är låg , är en temporär fix till toppen av tankarna med destillerat vatten . Kontrollera alla slangar , topplocket och kylaren dyvika på tecken på läckage . Om problemet ligger i en av dessa platser , är lösningen enkel nog för många människor att göra själva . Om läckan är konsekvent och du inte kan fixa det , ta bilen direkt till en verkstad , där en expert kan diagnostisera problemet och åtgärda det .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127722.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.