Min Terminal Sparks Vid anslutning till en Battery Post

Bilbatterier kan vara farligt att arbeta runt. Sådana batterier innehåller en "våt" kemisk reaktor där elektricitet lagras. På grund av sin kemiska sammansättning, alstrar reaktorn vätgas som kan samla in längs toppen av batteriet, vilket skapar en potential för explosion vid antändning. Rengör batterikontakterna kan minska mängden väte runt toppen av batteriet, och korrekt avlägsnande och utbyte av terminalerna kommer att förhindra osäkra gnistor. Saker du behöver
skyddsglasögon skyddsglasögon
Långärmad skjorta
Läder kryddnejlika
Kombination batteripolen och efter renare
12-oz. burk vatten
Bakpulver
Visa fler instruktioner
1

Sätt på skyddsglasögon skyddsglasögon, en långärmad tröja och handskar läder för att minska risken för personskador under arbetet på någon bilbatteri.
2

bort den svarta negativa batterikabeln först och fäst den på en plats där kabeln klämman inte kommer i kontakt med metall eller positiva inlägget på batteriet.

3

Ta bort röda positiva batteripolen sist, och fäst den på en plats där det inte kommer att komma i kontakt med någon av batteripolerna.
4

Place 3 eller 4 msk. bakpulver i 12 oz. av vatten. Häll försiktigt lösningen över ett batteri post i taget och vänta på lösningen att börja bubbla eftersom det neutraliserar alla frätande syra samlas på och runt stolpen. Använd en tråd batteri-post borste för att borsta bort det neutraliserade material och spola området med bakpulver lösning tills det inte längre finns någon skumverkan. Utför samma rensning steg för andra batteripolen och för båda terminalerna.
5

Anslut terminalerna till batteripolerna genom att ansluta den röda positiva batteripolen först och se den negativa terminalen inte vidrör någon metall av fordonet. Dra den positiva terminalen tills bara något mer än för hand och sedan ansluta den svarta negativa batteripolen till det negativa inlägget av batteriet, dra det bara mer än för hand.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127716.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.