Instruktioner för användning av Marvel Mystery Oil

Marvel Mystery Oil har sitt ursprung i Chicago, Illinois 1923. Den var utformad för att rengöra film och inlåning från förgasare, eftersom bensinen av dagen hade gått igenom en undermålig raffineringsprocessen. Word of mouth sprida berättelsen om hur Marvel Mystery Oil botade en mängd olika motor krämpor, och den fann sin ansökan under andra världskriget för service flygplan, stridsvagnar och till och med slagskepp. Marvel Mystery Oil, fortfarande lika populär idag som den var då, har använts av fordonsägare och lastbilschaufförer för att förbättra prestanda, få bättre gas körsträcka och rengör fordonskomponenter. Saker du behöver
Funnel (lång tunn-hals) katalog Rags
Bruksanvisning
Mätglaset
Felt pen
Visa fler instruktioner
1

Se din bruksanvisning för kapaciteten i din bensintank i gallons. Formeln för att lägga MMO till bränsle bensintanken är 4 gram per 10 liter bränsle. Om du har en 20-liters tank måste du lägga till 8 dl MMO till din fulltankad. Om du har en 10-liters tank och gas mätare har nått halvvägs märke, bör du lägga till 2 gram. Använd en tuschpenna och rita linjer på en mätglaset att spela in sådana mängder som du behöver.
2

Se din bruksanvisning för kapaciteten i din olja vevhuset i kvarts. Du kan ersätta MMO för 10 till 25 procent av din olja. Till exempel, om din vevhuset rymmer 5 liter, då kan du lägga till 1 liter MMO och 4 liter vanlig motorolja. Vänta ett regelbundet oljebyte intervall och köpa en liter MMO för att lägga på den tiden.
3

Se din motorcykel reparationshandbok för den exakta kapaciteten hos din vevhus och bränsletanken. Använd samma formel som i steg 2. Till exempel kommer en 2,5-liters motorcykel bränsletank kräver ett uns av MMO. En motorcykel olja vevhuset som rymmer 2 liter olja skulle kräva upp till 1/2 gallon MMO.
4

Se din ägarens reparationshandbok om du äger en motorcykel med en 2-taktsmotorer, och bestämma förmågan av tanken. Du kan lägga till upp till 25 procent av innehållet. Exempel: för en 8-ounce kapacitet, skulle 2 dl MMO krävas. Vänta ett regelbundet oljebyte eller extrahera den nödvändiga mängden.
5

Lägg inte mer än 16 gram MMO till någon automatisk växellåda. För de mindre import fordon som håller mindre transmissionsolja, skulle 12 gram vara en säker satsning. Tappa ut tillräckligt transmissionsolja för tillsättning av MMO, och sedan fyller med transmissionsolja.
6

Se din bruksanvisning om du äger ett dieselfordon. Använd 4 uns för varje 10 liter bränsle, och 10 till 25 procent av oljan kapacitet.
7

Lägg ett lock på MMO till inloppsmunstycket av tryckluftsverktyg, liksom luft spärrhandtag, spikpistoler, luft borrar och slipmaskiner, luft mejslar eller andra pneumatiska verktyg. Kör verktyget, vrida det från sida till sida och upp och ner för en minut. Torka bort överskottet.
8

Lägg 4 uns till varje 10 liter bränsle som du vill "stabilisera" för vinterförvaring. Skaka eller skaka innehållet varje månad eller så för att hålla det blandat.
9

Placera fordonet i parken eller neutrala med nödbroms set. Starta inte motorn. Ta antingen oljepåfyllningslocket från ventilkåpan eller locket från oljepåfyllningslocket sugröret, beroende på din bil design. Placera en tratt i oljan inloppshål. Skaka MMO behållaren och lägg till innehållet enligt din formel. Använd en lång hals tratt för att lägga till den föreskrivna mängden MMO till din bensintank inlopp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127688.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.